Szaftos lecsós csirkemell: összesütve a legfinomabb
A paprika- és paradicsomszezon kedvence a lecsós csirkemell, ami még ízletesebb lesz, ha pácolod egy kicsit a húst.

lecsos-csirkemell
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha az egyszerű sült csirkét túl száraznak találod, a fűszeres, lecsós változattal már biztosan elégedett leszel. A fokhagymás, mustáros pácban pihentetett hús omlósabb, a lecsó zamatosabb lesz, ha összesütöd. Használj minél többszínű paprikát, hogy még étvágygerjesztőbb legyen a fogás. Idényen kívül üveges lecsóból is elkészítheted. 

Lecsós csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg szalonna
  • 4 db paprika
  • 4 darab paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lecsóhoz a paprikát és a paradicsomot mosd meg, majd vékonyan szeleteld fel. A vöröshagymát pucold meg, és vágd fel. A felaprított szalonnát pirítsd meg, a pörcdarabokat szedd ki, és a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a hagymát. Rakd hozzá a többi zöldséget, sózd, borsozd, kicsit később pirospaprikával is szórd meg, és süsd közepes lángon 15 percig. Akkor vedd le a tűzről, amikor a paprika még roppanós. 


A csirkemellet szeleteld fel, öblítsd le, majd törölgesd le róla a nedvességet. Ha szükséges, egy kicsit klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze mustárral, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a hússzeleteket. Letakarva pihentesd legalább egy-két órát, de még jobb, ha hosszabb ideig marad a csirkemell a fűszeres keverékben.
 

Pácolás után forgasd a hússzeleteket lisztbe, és süsd oldalanként két-két percig. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a csirkemelleket, majd öntsd le a lecsóval. Tedd a sütőbe, és süsd össze 15 perc alatt.

A lecsót is mindenki másként készíti. Néhány trükk, és igazán zúzós lesz a szaftja. 

Ezt is szeretjük