Ízletes, expressz lecsós csirkemell
Ha kóros időhiányban szenvedsz, a 40 perces lecsós csirkemell akkor is belefér az idődbe.
Ha nyár, akkor lecsó minden mennyiségben. Dúsítsd hússal, és rögtön kész az ízgazdag, laktató főfogás. Akkor különösen nagy segítség ez a gyors, szuper recept, ha hullafáradtan érsz haza a munkából. Rizzsel és friss kenyérrel is fantasztikus.

Lecsós csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 4 paradicsom
- 3 paprika
- 2 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, csepegtesd le, és vágd kisebb kockákra. Kevés olajon pirítsd meg körülbelül 10 perc alatt. Közben kevergesd meg. Amíg megpirul, készítsd el a lecsót. A paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. A vöröshagymát is vágd fel vékonyra, majd olajon pirítsd üvegesre. Dobd rá a zöldségeket, és öt-tíz percig párold, hogy kissé összeessen.
Közben sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával ízlés szerint. Főzés közben többször rázogasd meg, de ne keverd, mert könnyen összetörnek a zöldségek. Arra ügyelj, hogy a paprika roppanós maradjon. A sült húst öntsd hozzá a lecsóhoz, és forgasd át benne. Tálalásig tartsd melegen.
