A legfinomabb lecsó receptje - Pikáns, szaftos és nagyon egyszerű
Ha nem akarod túlbonyolítani, így készítsd el a lecsót!

lecso-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi, ám a hagyma, a paprika és a paradicsom egy változatból sem hiányozhat. Az is tény, hogy a könnyű fogás népszerűsége megingathatatlan. 

Még ízletesebb lesz a lecsó, ha bográcsban főzöd. Készítsd el te is minél többször a nyáron, ez a recept remek kiindulási alap.

Lecsó 

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldpaprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje: 45 perc

A paprikát csumázd ki, karikázd fel, a paradicsomot is szeld fel tetszés szerint. A szalonnát vágd apróra, és süsd meg kis tűzön. Amikor üvegessé válik, rakd rá a kis darabokra vágott hagymát, és pirítsd egy-két percig. Ne legyen túl nagy alatta a láng, mert akkor hirtelen odaég, és nem lesz finom a szaft. Öntsd rá a paprikát, amikor az összeesik, add hozzá a paradicsomot, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon főzd tovább.

Ha a zöldségek már puhák, szórd meg pirospaprikával. Süsd még pár percig, és melegen tálald. Nem kell hozzá köret, egy szelet friss, házi kenyérrel is nagyon finom.

Ezt is szeretjük