A legfinomabb lecsó receptje - Pikáns, szaftos és nagyon egyszerű
Ha nem akarod túlbonyolítani, így készítsd el a lecsót!
![Lecsó recept](https://kep.index.hu/1/0/1761/17613/176133/17613348_333cbb4ca969a88e67ff17c3efa892fb_wm.jpg)
Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi, ám a hagyma, a paprika és a paradicsom egy változatból sem hiányozhat. Az is tény, hogy a könnyű fogás népszerűsége megingathatatlan.
Még ízletesebb lesz a lecsó, ha bográcsban főzöd. Készítsd el te is minél többször a nyáron, ez a recept remek kiindulási alap.
![lecso-receptje](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1761/17613/176137/17613786_51684645c9aa60986e7eeb89b3f573e2_wm.jpg)
Lecsó
Hozzávalók:
- 1 kg zöldpaprika
- 70 dkg paradicsom
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés ideje: 45 perc
A paprikát csumázd ki, karikázd fel, a paradicsomot is szeld fel tetszés szerint. A szalonnát vágd apróra, és süsd meg kis tűzön. Amikor üvegessé válik, rakd rá a kis darabokra vágott hagymát, és pirítsd egy-két percig. Ne legyen túl nagy alatta a láng, mert akkor hirtelen odaég, és nem lesz finom a szaft. Öntsd rá a paprikát, amikor az összeesik, add hozzá a paradicsomot, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon főzd tovább.
Ha a zöldségek már puhák, szórd meg pirospaprikával. Süsd még pár percig, és melegen tálald. Nem kell hozzá köret, egy szelet friss, házi kenyérrel is nagyon finom.