4 finom és laktató csirkesaláta

A diéta nem feltétlenül rémálom. Egészséges alapanyagokból is könnyedén lehet nagyon finom ételeket készíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkéből vagy pulykából készült finomságok még a húsimádók tetszését is elnyerhetik. Egy ízletes, pikáns dresszing pedig akár a kedvencükké is varázsolhatja az eddig feketelistán szereplő zöldségorgiát.

Ha pedig fogyókúrázol, akkor tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató csirkesaláta. A receptek négy személyre szólnak.

Juhtúrós csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 20 dkg juhtúró
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 4 főtt tojás
  • 1 csomó zöldhagyma
  • őrölt fehérbors

A csirkét főzd vagy párold meg, de akár vékony csíkokra vágva kevés olajon ki is sütheted. Az ízléseden múlik, hogy melyik megoldást választod. A paradicsomot kockázd fel, a hagymát karikázd fel. A tojásokat nyolcadold. A juhtúrót keverd ki a tejföllel, és ízesítsd, majd öntsd a salátára. Hidegen fogyasztandó.

Színes csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg lilakáposzta
  • 25 dkg zeller
  • 25 dkg kukorica
  • 25 dkg zöldborsó
  • 4 dl kefir
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál cukor
  • citromlé
  • bazsalikom
  • őrölt fehérbors
  • olaj

A húst csíkozd fel, és kevés olajon pirítsd fehérre, majd sóval és bazsalikommal párold puhára. A zellert és a káposztát vágd vékony csíkokra. A borsót és a kukoricát párold meg. A kefirt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral, és adj hozzá egy kevés borsot, citromlevet. Várd meg, amíg minden hozzávaló kihűl, majd állítsd össze a salátát, és hűtőben tárold tálalásig. Adj neki 1-2 órát, hogy összeérjen.

Spenótos csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg bébispenót
  • 20 dkg apró paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Kevés olajon pirítsd pirosra a felcsíkozott csirkét. A zöldségeket vágd fel ízlés szerint, és keverd össze a megmosott, lecsöpögtetett spenóttal. Ezt öntsd a csirkéhez, sózd meg, és pár percig párold. Add hozzá a ketchupot, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, és borsozd meg. Kavargatás mellett még hagyd a tűzön pár percig - vigyázz, hogy még ropogós maradjon a zöldség! Fogyaszthatod melegen, de behűtve is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pikáns csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 paradicsom
  • 2-3 piros húsú paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 4 ág szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • néhány szem kapribogyó
  • 1 ecetes uborka
  • 5 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • fél dl tejszín
  • 1 kávéskanál citromlé
  • cukor
  • mustár
  • bors
  • olívaolaj

A feldarabolt húst kevés olajon süsd ki, sózd, borsozd. Esetleg a megmaradt zsiradékon megfuttathatod a kukoricát, de ezt akár ki is hagyhatod. A paradicsomot, a paprikát, a kígyóuborkát és a zellert karikázd fel, majd keverd össze a kihűlt csirkecsíkokkal és a kukoricával. Az újhagymát, a kapribogyókat és az ecetes uborkát vágd fel nagyon apróra, majd keverd össze a tejföllel, a majonézzel, a ketchuppal, a tejszínnel, a citromlével, kevés mustárral, illetve ízlés szerint cukorral. Sózd, borsozd a dresszinget is. Külön vagy a salátára öntve is tálalhatod.

Ezt is szeretjük