Lacikrumpli karajjal, szalonnával és sok tejföllel: egyszerű hozzávalókból készül
A húsos, szalonnás lacikrumpli nem éppen fogyókúrás fogás, de nem is azért szeretjük.
A lacikrumpliban minden benne van, amitől szeretünk egy ételt: a fűszeres sertéskaraj, a krumpli és a sok-sok tejföl. Ha pedig mindennek pirított szalonna az alapja, garantálható, hogy senki sem fog éhesen felállni az asztaltól utána.
Lacikrumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg tejföl
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 1 tojássárgája
- 1 nagy hagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
- 1 hegyes erős paprika (elhagyható)
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg fél óra alatt. Ha kész, hűtsd ki.
A hússzeleteket klopfold ki. Mindkét oldalukat szórd meg sóval, borssal, füstölt paprikával, és olajon néhány perc alatt piríts rájuk kérget. Ha készen vannak, tedd félre őket.
A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki. A kisült pörcöket és a zsír felét szedd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a felaprított fokhagymagerezdeket is, pirítsd egy percig, és húzd le a tűzről. Ekkor tedd bele vissza a szalonnát is.
A tejfölt keverd simára a tojássárgával és egy evőkanál szalonnazsírral, sózd, borsozd, adj hozzá egy kiskanál füstölt paprikát és őrölt köményt.
A krumplit hámozd meg, a felét karikázd fel, oszd el egy tepsiben, és óvatosan sózd meg. Pakold rá a kisütött hússzeleteket, ezen egyengesd el a szalonnás hagymát, és ha szereted, a felkarikázott erős paprikát. Fedd be a krumpli másik felével, ezt is sózd meg, és kend le a fűszeres tejföllel. Alufóliával letakarva süsd 180 fokos sütőben egy órát, hogy az ízei jól összeérjenek.
A krumplis egytálételek rajongói a céklás krumpligratint is mindenképpen próbálják ki.
Mennyei, krémes krumpligratin céklával rétegezve: laktató húsmentes fogás
Nagyon krémes és tartalmas fogás a gratin, amit most céklával tettünk még izgalmasabbá, valódi ízbomba lett.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció