Különleges, tejben pácolt csirke
Ha nem szereted az erős fűszerezést, akkor pácold tejben a csirkét, és süsd ropogósra, akár szabad tűzön, ha az időjárás engedi.
Pácoláshoz nemcsak olajat vagy alkoholt használhatsz, hanem tejet is. Elsősorban halakat szoktak pácolni benne, de a csirkét is finom omlóssá teszi.
Érdemes friss, termelőtől vásárolt tejet használnod, de, ha boltit veszel, akkor se tartós tej legyen.
Tejben pácolt csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- fél bögre extra szűz olívaolaj
- 2 fej fokhagyma
- 3 csésze tej
- 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika
- só
Ha friss tejet veszel, akkor mindenképpen forrald fel fogyasztás, illetve felhasználás előtt. A csirkecombokat mosd meg, de ne szedd le róluk a bőrt.
A fokhagymát aprítsd fel, illetve passzírozd szét. Az olajat melegítsd meg egy kicsit, keverd el a tejjel, tedd bele a fűszereket és a sót, majd a csirkecombokat.
Hagyd pácolódni egy fél napot a hűtőben, és serpenyőben vagy szabad tűzön süsd meg. Salátával kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- pulyka
- dinnye
Ízletes pulykamell sárgadinnyével
- sör
- sertéshús
Sörben pácolt pikáns szűzérmék
- zöldség
- grill