Különleges, tejben pácolt csirke
Ha nem szereted az erős fűszerezést, akkor pácold tejben a csirkét, és süsd ropogósra, akár szabad tűzön, ha az időjárás engedi.
Pácoláshoz nemcsak olajat vagy alkoholt használhatsz, hanem tejet is. Elsősorban halakat szoktak pácolni benne, de a csirkét is finom omlóssá teszi.
Érdemes friss, termelőtől vásárolt tejet használnod, de, ha boltit veszel, akkor se tartós tej legyen.
Tejben pácolt csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- fél bögre extra szűz olívaolaj
- 2 fej fokhagyma
- 3 csésze tej
- 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika
- só
Ha friss tejet veszel, akkor mindenképpen forrald fel fogyasztás, illetve felhasználás előtt. A csirkecombokat mosd meg, de ne szedd le róluk a bőrt.
A fokhagymát aprítsd fel, illetve passzírozd szét. Az olajat melegítsd meg egy kicsit, keverd el a tejjel, tedd bele a fűszereket és a sót, majd a csirkecombokat.
Hagyd pácolódni egy fél napot a hűtőben, és serpenyőben vagy szabad tűzön süsd meg. Salátával kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- pulyka
- dinnye
Ízletes pulykamell sárgadinnyével
- sör
- sertéshús
Sörben pácolt pikáns szűzérmék
- zöldség
- grill