Különleges krumplipüré

Ünnepi fogásokhoz

Néha a legegyszerűbb dolgokból nagyon könnyedén varázsolhatsz különlegességet, ilyen a krumplipüré is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az illatos és zamatos krumplipüré remekül egészíti ki az olyan klasszikus ünnepi fogásokat, mint a rántott hal vagy bármilyen szaftos sült.

Ha szereted a sajtokat, akkor még egy kis ementáli jellegűt is reszelj az ételhez, ha kicsit pikánsabbra szeretnéd az egészet, akkor pedig egy kanál mézzel karamellizáld a hagymát!

Zamatos krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1,25 kg krumpli
  • 10 dkg pármai sonka
  • 5 dkg rukkola
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 vöröshagyma
  • 6 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat hámozd meg, darabold egységes méretű részekre, majd bő, forró, enyhén sós vízben főzd őket puhára. A hagymát és a sonkát is kockázd fel, a rukkolát tépkedd számodra szimpatikus méretű darabokra. Egy kis olajon kezdd el pirítani a hagymát, majd amikor már kezd pirulni, keverd hozzá a sonkát is, ezután még pár percig hagyd a tűzön, majd vedd le.

A már megpuhult krumplit törd össze a megfelelő eszközzel, keverd hozzá a tejszínt és a vajat, a szerecsendiót, sózd és borsozd kedvedre, majd add hozzá a sonkás-hagymás keveréket, és amíg még forró az egész, addig a parmezánt is. Keverd össze jó alaposan, majd mehet bele a rukkola is, még kétszer keverd át, és már kész is vagy.

Köretek különleges alkalmakra

Az ünnepi pillanatok ünnepi fogásokat érdemelnek, hogy ne csak a főétel, hanem a köret is exkluzív lehessen, válogass az alábbiak közül!

Ha unod a krumplipürét: 7 ínycsiklandó megoldás a főétel mellé

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük