Különleges krumplipüré
Ünnepi fogásokhoz
Néha a legegyszerűbb dolgokból nagyon könnyedén varázsolhatsz különlegességet, ilyen a krumplipüré is.

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Darázsderekat csinál és nőiessé tesz minden szettet: a ’80-as évek kedvenc öve visszatért »

Hasznos praktika, amivel helyrehozható a széttört sminkpaletta: egy hozzávalóval megúszod »

Gyönyörű nővé érett Gwyneth Paltrow lánya: a 16 éves Apple-t együtt fotózták édesanyjával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos és zamatos krumplipüré remekül egészíti ki az olyan klasszikus ünnepi fogásokat, mint a rántott hal vagy bármilyen szaftos sült.

Ha szereted a sajtokat, akkor még egy kis ementáli jellegűt is reszelj az ételhez, ha kicsit pikánsabbra szeretnéd az egészet, akkor pedig egy kanál mézzel karamellizáld a hagymát!

Zamatos krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1,25 kg krumpli
  • 10 dkg pármai sonka
  • 5 dkg rukkola
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 vöröshagyma
  • 6 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat hámozd meg, darabold egységes méretű részekre, majd bő, forró, enyhén sós vízben főzd őket puhára. A hagymát és a sonkát is kockázd fel, a rukkolát tépkedd számodra szimpatikus méretű darabokra. Egy kis olajon kezdd el pirítani a hagymát, majd amikor már kezd pirulni, keverd hozzá a sonkát is, ezután még pár percig hagyd a tűzön, majd vedd le.

A már megpuhult krumplit törd össze a megfelelő eszközzel, keverd hozzá a tejszínt és a vajat, a szerecsendiót, sózd és borsozd kedvedre, majd add hozzá a sonkás-hagymás keveréket, és amíg még forró az egész, addig a parmezánt is. Keverd össze jó alaposan, majd mehet bele a rukkola is, még kétszer keverd át, és már kész is vagy.

Köretek különleges alkalmakra

Az ünnepi pillanatok ünnepi fogásokat érdemelnek, hogy ne csak a főétel, hanem a köret is exkluzív lehessen, válogass az alábbiak közül!

Ezt is szeretjük