Pihe-puha, filléres kukoricapiskóta: lekvárral tálalva csodás uzsonna
A kukoricapiskóta egyszerű elven készül, gluténmentes, és lekvárral tálalva különlegesen finom.
A kukoricapiskóta elkészítése rendkívül egyszerű: úgy készül, ahogy a hagyományos süti, de búza- helyett kukoricalisztből. A színe szép sárga lesz, az íze pedig egy kicsit más, mint a megszokott, de nagyon finom. Tálald egy csésze kávé vagy tea mellé, házi lekvárral megkenve.
Kukoricapiskóta
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 evőkanál víz
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat keverd szintén habosra a porcukorral, hígítsd egy evőkanál vízzel, és add a tojásfehérjéhez. A kukoricalisztet vegyítsd el a sütőporral, és fakanállal, fokozatosan adagold a tojásos részhez. Most már csak nagy mozdulatokkal keverd el, ne használj robotgépet.
Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.
A reneszánszát élő polenta, vagyis a puliszka szintén kukoricalisztből készül, és sokféleképpen elkészítheted.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept