Pihe-puha, filléres kukoricapiskóta: lekvárral tálalva csodás uzsonna

A kukoricapiskóta egyszerű elven készül, gluténmentes, és lekvárral tálalva különlegesen finom.

Kukoricapiskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kukoricapiskóta elkészítése rendkívül egyszerű: úgy készül, ahogy a hagyományos süti, de búza- helyett kukoricalisztből. A színe szép sárga lesz, az íze pedig egy kicsit más, mint a megszokott, de nagyon finom. Tálald egy csésze kávé vagy tea mellé, házi lekvárral megkenve.

Kukoricapiskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat keverd szintén habosra a porcukorral, hígítsd egy evőkanál vízzel, és add a tojásfehérjéhez. A kukoricalisztet vegyítsd el a sütőporral, és fakanállal, fokozatosan adagold a tojásos részhez. Most már csak nagy mozdulatokkal keverd el, ne használj robotgépet.

 

Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

A reneszánszát élő polenta, vagyis a puliszka szintén kukoricalisztből készül, és sokféleképpen elkészítheted.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük