Pillekönnyű vizes piskóta házi csokikrémmel - Egyszerű receptet mutatunk

A piskóta textúrája laza, a csokis réteg nem émelyítő, a mandula pedig még különlegesebbé teszi a sütit.

Pillekönnyű vizes piskóta házi csokikrémmel - Egyszerű receptet mutatunk
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel a manduladarabokkal megszórt, csokikrémes piskótával sikered lehet baráti, családi eseményeken, és a hétköznapokat is megédesítheted vele. A tetejére rakhatsz ét-, tej- vagy fehércsokit, a lényeg, hogy jó minőségű legyen. Ha édesebben szereted, keverj kevés cukrot a csokis masszához. A piskóta és a csokiréteg közé lekvárt is kenhetsz.

Vizes piskóta csokikrémmel

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 8 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor

Tetejére

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg mandula
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval kezdd habbá verni. Amikor már félig kemény, kanalanként add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha a hab meg sem moccan az edényben, és szép fényes, egyesével rakd hozzá a tojássárgákat, majd kanalanként a víz következik. Vegyítsd az átszitált lisztet és a sütőport, majd több részetben forgasd a tésztához. Dolgozd simára a masszát.
 

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül 30 percig, majd amikor jól feljön, szép aranybarna lesz, a széle pedig kezd elválni az edény oldalától, szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem tapad rá massza, kiveheted a sütőből.


A tetejére a csokit tördeld össze, és keverd a forráspontig melegített tejszínbe. Amikor már szép sima, rakd hozzá a vajat is. Ha kihűl, tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, majd kézi mixerrel keverd át, hogy jó krémes legyen. Kend a süti tetejére, és szórd meg aprított mandulával. Tedd a hűtőbe, amíg jól megdermed.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük