Krumplival, hagymával sült csirkecomb: a bőre fantasztikusan ropogós
A csirkecomb szaftos, ízletes, jól variálható, ráadásul kétféle krumplit is süthetsz vele, így azok átveszik a fűszerek csodás ízét.

krumplival-hagymaval-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy kint egyre hidegebbre fordul az idő, különösen jólesik egy ilyen testet-lelket melengető fogás a sütőből. Tehetsz hozzá hagyományos krumplit és édesburgonyát is. Az egyszerű házi pácnak és a hagymának köszönhetően a csirke nemcsak ízletesebb, de szaftosabb is lesz, ráadásul az ízeket a zöldségek is átveszik. 

Krumplival, hagymával sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg édesburgonya
  • 4 db egész csirkecomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg vaj
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 db lila hagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először pácold be a megtisztított csirkecombokat. A puha vajat keverd össze az átnyomott fokhagymagerezdekkel, az őrölt köménnyel, egy teáskanál sóval és a borssal. Kend be a keverékkel a húst, és hagyd pihenni a hűtőben legalább egy-két órát, de akár egy éjszakát is.
 

A csirkecombokat vedd ki a hűtőből, és fektesd széles tepsibe. A lila hagymát karikázd fel, majd helyezd a hús mellé. A krumplit és az édesburgonyát hámozd meg és vágd cikkekre. Az olívaolajból, a majorannából, az oregánóból, a pirospaprikából, egy teáskanál sóból és egy teáskanál borsból készíts keveréket. Ebben hempergesd meg a krumplit, és helyezd el a szeleteket a serpenyőbe a hús és a hagyma mellé. A tepsit told a sütőbe, és süsd 180 fokon 50-60 percig, amíg a hús és a krumpli és szépen megpirul.
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod! 

Ezt is szeretjük