Krumplival, hagymával sült csirkecomb: a bőre fantasztikusan ropogós
A csirkecomb szaftos, ízletes, jól variálható, ráadásul kétféle krumplit is süthetsz vele, így azok átveszik a fűszerek csodás ízét.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ahogy kint egyre hidegebbre fordul az idő, különösen jólesik egy ilyen testet-lelket melengető fogás a sütőből. Tehetsz hozzá hagyományos krumplit és édesburgonyát is. Az egyszerű házi pácnak és a hagymának köszönhetően a csirke nemcsak ízletesebb, de szaftosabb is lesz, ráadásul az ízeket a zöldségek is átveszik.
Krumplival, hagymával sült csirkecomb
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 50 dkg édesburgonya
- 4 db egész csirkecomb
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 dkg vaj
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 db lila hagyma
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- bors
- só
Elkészítés:
Először pácold be a megtisztított csirkecombokat. A puha vajat keverd össze az átnyomott fokhagymagerezdekkel, az őrölt köménnyel, egy teáskanál sóval és a borssal. Kend be a keverékkel a húst, és hagyd pihenni a hűtőben legalább egy-két órát, de akár egy éjszakát is.
A csirkecombokat vedd ki a hűtőből, és fektesd széles tepsibe. A lila hagymát karikázd fel, majd helyezd a hús mellé. A krumplit és az édesburgonyát hámozd meg és vágd cikkekre. Az olívaolajból, a majorannából, az oregánóból, a pirospaprikából, egy teáskanál sóból és egy teáskanál borsból készíts keveréket. Ebben hempergesd meg a krumplit, és helyezd el a szeleteket a serpenyőbe a hús és a hagyma mellé. A tepsit told a sütőbe, és süsd 180 fokon 50-60 percig, amíg a hús és a krumpli és szépen megpirul.
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept