Krumplis, kolbászos egytál hagymával: ez után nem maradsz éhes
A krumplis, kolbászos egytál igazán tartalmas ebéd! Ráadásul a munka nagy részét a sütőre bízhatod.

krumplis-kolbaszos-egytal
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Speciális krémek kipirosodott, repedezett kezekre: webáruházban is kaphatóak »

Ez a nőies frizura hódít most: a 60-as évek inspirálta »

Pofonegyszerű bőrfrissítő arcpakolások, 2 összetevőből: eltüntetik a nyúzottság nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumpli, a kolbász és a hagyma a magyar konyha nélkülözhetetlen hozzávalói, külön-külön is nagy kedvencek, hát még együtt! Ebédre és vacsorára is kiváló ötlet, ráadásul ezzel a férfi vendégeidnek is kedvezel. Fantasztikus, ahogy a kolbász zsírja és a fűszerek sülés közben átjárják a krumplit. A legjobb mellé a savanyú káposzta. 

Krumplis, kolbászos egytál

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütni való kolbász
  • 50 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
  • 1 evőkanál sertészsír a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumpli héját alaposan dörzsöld meg, majd rakd zsiradékkal kikent tűzálló edénybe. A kisebb kolbászokat szurkáld meg több helyen, és pakold a krumpli mellé a feldarabolt paprikával és a hagymával együtt. Ízesítsd sóval, borssal, de azt vedd figyelembe, hogy a kolbász is fűszeres. Szórd rá a kakukkfüvet, és önts a kolbász alá kevés vizet. Fedd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Sütés közben fordítsd át a kolbászt és a krumplit, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Amikor minden puha, kiveheted a sütőből. 
A krumpli és a kolbász a két legmeghatározóbb a régimódi paprikás krumpliban is. 

Ezt is szeretjük