Krumplis, kolbászos egytál hagymával: ez után nem maradsz éhes
A krumplis, kolbászos egytál igazán tartalmas ebéd! Ráadásul a munka nagy részét a sütőre bízhatod.

krumplis-kolbaszos-egytal
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumpli, a kolbász és a hagyma a magyar konyha nélkülözhetetlen hozzávalói, külön-külön is nagy kedvencek, hát még együtt! Ebédre és vacsorára is kiváló ötlet, ráadásul ezzel a férfi vendégeidnek is kedvezel. Fantasztikus, ahogy a kolbász zsírja és a fűszerek sülés közben átjárják a krumplit. A legjobb mellé a savanyú káposzta. 

Krumplis, kolbászos egytál

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütni való kolbász
  • 50 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
  • 1 evőkanál sertészsír a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumpli héját alaposan dörzsöld meg, majd rakd zsiradékkal kikent tűzálló edénybe. A kisebb kolbászokat szurkáld meg több helyen, és pakold a krumpli mellé a feldarabolt paprikával és a hagymával együtt. Ízesítsd sóval, borssal, de azt vedd figyelembe, hogy a kolbász is fűszeres. Szórd rá a kakukkfüvet, és önts a kolbász alá kevés vizet. Fedd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Sütés közben fordítsd át a kolbászt és a krumplit, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Amikor minden puha, kiveheted a sütőből. 
A krumpli és a kolbász a két legmeghatározóbb a régimódi paprikás krumpliban is. 

Ezt is szeretjük