Krumplis, kolbászos egytál hagymával: ez után nem maradsz éhes
A krumplis, kolbászos egytál igazán tartalmas ebéd! Ráadásul a munka nagy részét a sütőre bízhatod.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »
- A 40 éves Alessandra Ambrosio szexi fürdőruhákban pancsol: visszatérnek a ’90-es évek fazonjai »
- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A krumpli, a kolbász és a hagyma a magyar konyha nélkülözhetetlen hozzávalói, külön-külön is nagy kedvencek, hát még együtt! Ebédre és vacsorára is kiváló ötlet, ráadásul ezzel a férfi vendégeidnek is kedvezel. Fantasztikus, ahogy a kolbász zsírja és a fűszerek sülés közben átjárják a krumplit. A legjobb mellé a savanyú káposzta.
Krumplis, kolbászos egytál
Hozzávalók
- 50 dkg sütni való kolbász
- 50 dkg krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
- 1 evőkanál sertészsír a kenéshez
Elkészítés:
A krumpli héját alaposan dörzsöld meg, majd rakd zsiradékkal kikent tűzálló edénybe. A kisebb kolbászokat szurkáld meg több helyen, és pakold a krumpli mellé a feldarabolt paprikával és a hagymával együtt. Ízesítsd sóval, borssal, de azt vedd figyelembe, hogy a kolbász is fűszeres. Szórd rá a kakukkfüvet, és önts a kolbász alá kevés vizet. Fedd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Sütés közben fordítsd át a kolbászt és a krumplit, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Amikor minden puha, kiveheted a sütőből.
A krumpli és a kolbász a két legmeghatározóbb a régimódi paprikás krumpliban is.
Még több recept