Régimódi krumplis csusza házi tésztából: kolbászzsíron sütve az igazi
Házi tésztából készítve, kolbászzsíron kisütve fejedelmi ebéd lehet a krumplis csusza.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A krumplis csusza az az étel, amit ha van időd, mindenképpen házi tésztából készíts, mert összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti változat. Tálald sült kolbásszal, aminek a zsírját is használd fel.
Krumplis csusza kolbászzsíron
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 4 krumpli
- 4 tojás
- 4 debreceni kolbász
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- olaj
Elkészítés:
Mivel a tésztát többször kell pihentetni, ennek összeállításával kezd. Ehhez a lisztet szitáld egy tálba, és adj hozzá két csipet sót. A közepébe az ujjaiddal vájj mélyedést, üsd bele a tojásokat, és dolgozd össze a liszttel. Általában nem kell hozzá víz, de ha szükségét érzed, egy-két evőkanállal tehetsz bele, hogy könnyebben összeálljon. A simára gyúrt tésztából formálj gombócot, csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát.
Amíg a tészta pihen, a krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd ki nagyjából húsz perc alatt. Ha kész, szűrd le és törd össze.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki gyufaszál-vékonyságúra. Egy tiszta konyharuhán hagyd szikkadni további fél órát. Akkor jó, ha a felszíne már nem ragad.
A kolbászt kevés olajon, serpenyőben süsd ropogósra. Ha kész, tartsd melegen. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, forgasd bele a pirospaprikát és az összetört krumplit, és tartsd melegen.
A megszikkadt tésztát kockázd fel, és lobogva forró, sós vízben főzd ki. Nem kell olyan hosszú idő neki, mint a száraztésztának, ha feljött a víz felszínére, egy-két perc múlva készen van. Ekkor szűrd le, és keverd el a hagymás krumplival. Tálald sült kolbásszal.
Sült kolbász az alapja az angol Yorkshire-puddingnak is, ami megtévesztő neve ellenére nem édesség, hanem sós reggeli.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept