Ropogós, fűszeres krumplinyárs: sütőben és grillen is megsütheted
Míg kívülről jó ropogósra sül, addig belül puha marad: a krumplinyárs mindenki kedvence lesz.
A nyárson sült, fűszeres krumpli egyszerűen csúcs! Egészségesebb, mint a bő olajban sült krumpli, és igazán étvágygerjesztő is. A krumplinyárs remek kísérője lehet a grillezett húsoknak, sülteknek. Ha már előveszed a grillsütőt, azon készítsd el, ízletesebb lesz. Házi, fűszeres keverékkel lekenve igazán ínycsiklandó akár önmagában is. Extraként készíthetsz hozzá mártogatóst.

Krumplinyárs
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 3 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, nem szükséges megpucolni. Vágd fel fél centi vastag szeletekre, és húzd nyársra. A másik lehetőség, hogy a nagyobb krumplikat spirál alakban a pálcákig bevágod, és egy határozott mozdulattal széthúzod a nyárson. Érdemes a krumpliszeletek között kevés helyet hagyni.
Keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a krumplikat. Süsd gyakran forgatva szép barnára. Sütőben, 190 fokon körülbelül 20 perc alatt elkészül. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
Képek: Getty Images.
