Ropogós, fűszeres krumplinyárs: sütőben és grillen is megsütheted

Míg kívülről jó ropogósra sül, addig belül puha marad: a krumplinyárs mindenki kedvence lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyárson sült, fűszeres krumpli egyszerűen csúcs! Egészségesebb, mint a bő olajban sült krumpli, és igazán étvágygerjesztő is. A krumplinyárs remek kísérője lehet a grillezett húsoknak, sülteknek. Ha már előveszed a grillsütőt, azon készítsd el, ízletesebb lesz. Házi, fűszeres keverékkel lekenve igazán ínycsiklandó akár önmagában is. Extraként készíthetsz hozzá mártogatóst.

krumplinyars-recept

Krumplinyárs

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, nem szükséges megpucolni. Vágd fel fél centi vastag szeletekre, és húzd nyársra. A másik lehetőség, hogy a nagyobb krumplikat spirál alakban a pálcákig bevágod, és egy határozott mozdulattal széthúzod a nyárson. Érdemes a krumpliszeletek között kevés helyet hagyni.

Keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a krumplikat. Süsd gyakran forgatva szép barnára. Sütőben, 190 fokon körülbelül 20 perc alatt elkészül. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.

Képek: Getty Images.

krumplinyars
Ezt is szeretjük