Ropogós, fűszeres krumplinyárs: sütőben és grillen is megsütheted
Míg kívülről jó ropogósra sül, addig belül puha marad: a krumplinyárs mindenki kedvence lesz.

Ropogós, fűszeres krumplinyárs: sütőben és grillen is megsütheted
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyárson sült, fűszeres krumpli egyszerűen csúcs! Egészségesebb, mint a bő olajban sült krumpli, és igazán étvágygerjesztő is. A krumplinyárs remek kísérője lehet a grillezett húsoknak, sülteknek. Ha már előveszed a grillsütőt, azon készítsd el, ízletesebb lesz. Házi, fűszeres keverékkel lekenve igazán ínycsiklandó akár önmagában is. Extraként készíthetsz hozzá mártogatóst.

Krumplinyárs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, nem szükséges megpucolni. Vágd fel fél centi vastag szeletekre, és húzd nyársra. A másik lehetőség, hogy a nagyobb krumplikat spirál alakban a pálcákig bevágod, és egy határozott mozdulattal széthúzod a nyárson. Érdemes a krumpliszeletek között kevés helyet hagyni.

Keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a krumplikat. Süsd gyakran forgatva szép barnára. Sütőben, 190 fokon körülbelül 20 perc alatt elkészül. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük