Krémes, sajtos krumplifelfújt baconnel: főfogásnak is beillik
Ne mindig csak sütve, főzve vagy püréként edd a krumplit! Felfújtként különleges fogást kóstolhatsz.

krumplifelfujt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumpliszuflé alapját a püré adja, így akár maradékból is elkészítheted. Lágy, és a sajttól még ellenállhatatlanabb. Vacsorára salátával önálló fogásként is szóba jöhet, de sültek mellé is kínálhatod. Nem fog összeesni, ha nem nyitogatod feleslegesen a sütő ajtaját. Zöldségekkel, fűszerekkel és különféle sajtokkal kedvedre variálhatod.    

Krumplifelfújt recept

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tej
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, alaposan mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, és sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Keverd hozzá a tojássárgákat, az apróra szeletelt bacont, a reszelt sajtot, a vajat, a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal. A fehérjét verd habbá, és forgasd a masszához. 


Egy tűzálló tálat vagy kisebb szufléformákat kenj ki vajjal, és kanalazd bele a krumplis keveréket. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Ha jól átsül, a teteje megpirul, vedd ki a sütőből, és fordítsd ki a formából. 

Próbálj ki még több izgalmas krumplireceptet! Könnyen ízletes golyókat készíthetsz belőle, sajttal felturbózva visszautasíthatatlan!

Ezt is szeretjük