Krémes, sajtos krumplifelfújt baconnel: főfogásnak is beillik
Ne mindig csak sütve, főzve vagy püréként edd a krumplit! Felfújtként különleges fogást kóstolhatsz.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A krumpliszuflé alapját a püré adja, így akár maradékból is elkészítheted. Lágy, és a sajttól még ellenállhatatlanabb. Vacsorára salátával önálló fogásként is szóba jöhet, de sültek mellé is kínálhatod. Nem fog összeesni, ha nem nyitogatod feleslegesen a sütő ajtaját. Zöldségekkel, fűszerekkel és különféle sajtokkal kedvedre variálhatod.
Krumplifelfújt recept
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl tej
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, alaposan mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, és sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Keverd hozzá a tojássárgákat, az apróra szeletelt bacont, a reszelt sajtot, a vajat, a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal. A fehérjét verd habbá, és forgasd a masszához.
Egy tűzálló tálat vagy kisebb szufléformákat kenj ki vajjal, és kanalazd bele a krumplis keveréket. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Ha jól átsül, a teteje megpirul, vedd ki a sütőből, és fordítsd ki a formából.
Próbálj ki még több izgalmas krumplireceptet! Könnyen ízletes golyókat készíthetsz belőle, sajttal felturbózva visszautasíthatatlan!
Még több recept