Krumpliágyon sült fokhagymás tarja: szaftos finomság a sütőből
A fűszeres sült tarja igazi hétvégi klasszikus. Ha a húst krumpliágyon sütöd meg, a köret is ízletesebb lesz.
Az ízes, szaftos, omlósra sült tarja tökéletes ebéd. Fűszerekkel változatossá teheted, ezúttal a rozmaring és a fokhagyma adja meg a hús csodás ízét, illatát, amit a krumpli is átvesz. Bár a tarja viszonylag zsíros, érdemes a húst sütés közben locsolni és forgatni, hogy biztosan ne száradjon ki, és egyformán pirulon, puhuljon.
Krumpliágyon sült fokhagymás tarja
Hozzávalók
- 70 dkg krumpli
- 50 dkg tarja
- 3 ág rozmaring
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tarját szeleteld fel, és kicsit klopfold ki, így fellazítod a rostokat, és sokkal puhább lesz a hús. Fűszerezd sóval, borssal és egy gerezd reszelt fokhagymával. Forró olajban süsd két-három percig a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjanak.
A krumplit pucold meg, és karikázd fel. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, ízesítsd sóval, és rakd rá a hússzeleteket. Szórd meg rozmaringgal és a maradék fokhagymával. Önts a tarja alá egy deci vizet, és takard le alufóliával. Süsd 190 fokon 45-50 percig. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Az alpesi sertésszelettel is változatosabbá teheted a családi étkezéseket. A sertésszelet krumplis bundában isteni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept