Sokáig laktató tojássaláta: reggelire, vacsorára vagy köretnek is tökéletes

Krémsajttal készítve is nagyon finom a tojássaláta, amely így jól jöhet reggelire, vacsorára vagy akár húsok mellé köretnek is.

Krémsajtos tojássaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számtalan módon készítheted a tojássalátát: ebbe a változatba most krémsajt kerül, ettől lesz különlegesen lágy. Hidegen tálalva a legfinomabb, ezért érdemes jó előre elkészíteni, hogy legyen ideje a hűtőben pihenni.

Krémsajtos tojássaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tejszínes krémsajt
  • 8 tojás
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forró vízben főzd ki tíz perc alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. Amikor már nem melegek, pucold meg, és negyedeld fel őket.

Egy tálban keverd össze a krémsajtot a mustárral, a felaprított snidlinggel és petrezselyemmel, ízlés szerint sózd és borsozd, majd keverd hozzá a tojást. Forgasd jól össze, majd tedd a hűtőbe minimum egy-két órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálald friss kenyérrel, pirítóssal, vagy akár sültek mellé.

Hasonlóan finomhidegtál a joghurtos, tonhalas tésztasaláta is.

Krémes tésztasaláta tonhallal keverve: joghurtos öntet koronázza meg

Tartalmas, mégsem nehéz étel, ráadásul nem kell órákat töltened a konyhában, ha tésztasalátát készítesz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük