Sokáig laktató tojássaláta: reggelire, vacsorára vagy köretnek is tökéletes
Krémsajttal készítve is nagyon finom a tojássaláta, amely így jól jöhet reggelire, vacsorára vagy akár húsok mellé köretnek is.
Számtalan módon készítheted a tojássalátát: ebbe a változatba most krémsajt kerül, ettől lesz különlegesen lágy. Hidegen tálalva a legfinomabb, ezért érdemes jó előre elkészíteni, hogy legyen ideje a hűtőben pihenni.
Krémsajtos tojássaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tejszínes krémsajt
- 8 tojás
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat forró vízben főzd ki tíz perc alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. Amikor már nem melegek, pucold meg, és negyedeld fel őket.
Egy tálban keverd össze a krémsajtot a mustárral, a felaprított snidlinggel és petrezselyemmel, ízlés szerint sózd és borsozd, majd keverd hozzá a tojást. Forgasd jól össze, majd tedd a hűtőbe minimum egy-két órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálald friss kenyérrel, pirítóssal, vagy akár sültek mellé.
Hasonlóan finomhidegtál a joghurtos, tonhalas tésztasaláta is.
Krémes tésztasaláta tonhallal keverve: joghurtos öntet koronázza meg
Tartalmas, mégsem nehéz étel, ráadásul nem kell órákat töltened a konyhában, ha tésztasalátát készítesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció