Sokáig laktató tojássaláta: reggelire, vacsorára vagy köretnek is tökéletes
Krémsajttal készítve is nagyon finom a tojássaláta, amely így jól jöhet reggelire, vacsorára vagy akár húsok mellé köretnek is.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
Számtalan módon készítheted a tojássalátát: ebbe a változatba most krémsajt kerül, ettől lesz különlegesen lágy. Hidegen tálalva a legfinomabb, ezért érdemes jó előre elkészíteni, hogy legyen ideje a hűtőben pihenni.
Krémsajtos tojássaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tejszínes krémsajt
- 8 tojás
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat forró vízben főzd ki tíz perc alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. Amikor már nem melegek, pucold meg, és negyedeld fel őket.
Egy tálban keverd össze a krémsajtot a mustárral, a felaprított snidlinggel és petrezselyemmel, ízlés szerint sózd és borsozd, majd keverd hozzá a tojást. Forgasd jól össze, majd tedd a hűtőbe minimum egy-két órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálald friss kenyérrel, pirítóssal, vagy akár sültek mellé.
Hasonlóan finom hidegtál a joghurtos, tonhalas tésztasaláta is.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept