Krémes, édes házifagyi-receptek
Néhány gombóc hűsítő fagylalt mindig jólesik. Próbáld hát ki receptjeinket, amelyeket fagyigép nélkül is el tudsz készíteni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy ideje már gondolkodsz rajta, hogy saját magad készítesz otthon fagylaltot? Itt a lehetőség, próbáld ki receptjeinket, amelyek nagyon egyszerűek, és viszonylag gyorsan elkészülnek!

Nem lesz másra szükséged, csupán némi gyümölcsre vagy csokira, pici tejszínre és egy mélyhűtőre.

Amikor megfagy, rögvest fogyaszthatod, de ha nagyobb durranást szeretnél, locsold meg valamilyen öntettel is.

Pezsgős őszibarackfagylalt

Hozzávalók:

  • 2 l tej
  • 70 dkg őszibarack
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl pezsgő
  • 2 citrom

A barackot hámozd meg és darabold fel. A citrom levét facsard ki, és a barackdarabokkal mixeld össze.

A cukros tejet főzd fel, majd add hozzá a citromok héját, és hagyd kihűlni. Keverd össze a barackpéppel, és add hozzá a pezsgőt is. Mélyhűtőben fagyaszd meg, időnként keverj bele, hogy sima maradjon.

Fehér csokis fagyi

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 7,5 dkg fehér csokoládé
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl tejszín

A tojássárgákat és a kétfajta cukrot keverd össze. A tejet és a tejszínt keverd össze, majd forrald fel. Húzd le a tűzről, és a darabokra tördelt csokit szórd bele. Addig kevergesd, míg a csoki teljesen el nem olvad. Ekkor add hozzá a tojássárgájás masszát, keverd össze, majd hagyd kihűlni. Műanyag edényekbe adagold ki, és mélyhűtőben fagyaszd meg.

Banánfagyi

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 érett banán
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve

A banánokat hámozd meg és darabold fel. A citromlevet locsold rá, szórd hozzá a vaníliás cukrot, valamint a porcukrot, és a tejjel együtt mixeld össze. Ezután add hozzá a tejszínt, és egészen addig turmixold, míg habos nem lesz. Végül adagold műanyag edénykékbe, és mélyhűtőben fagyaszd le. Időnként kavard át, hogy a krémes állagát megőrizze.

Citromos fagylalt

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl joghurt
  • 2 citrom

A joghurtot, valamint a porcukrot habverővel keverd össze. A citromokat facsard ki, és a levüket öntsd a masszába. Reszeld bele a héjat is, majd tedd mélyhűtőbe, és fagyaszd meg. Mikor elkezd kristályosodni, félóránként keverd össze, hogy krémes maradjon.

Ezt is szeretjük