4 frissítő dinnyés recept
Ebben a nagy forróságban jólesik egy szelet lédús dinnye. Ha tudni szeretnéd, hogyan tudod köretként, esetleg üdítőként elkészíteni, olvasd el receptjeinket.

Ez is érdekelhet

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Tavaszi megújulás a Lenor Parfum des Secrets kollekcióval (x)

"Itt a piros, hol a piros" - Oscar a Thália Színházban (x)

A Žagar felszámolja a műfaji korlátokat a Margitszigeten (x)

beauty and style

Csak 10 perc, de felpörgeti a reggeli anyagcserét: karcsúsító edzés, ugrálás nélkül »

Így viselj szalagot a hajadban: kislányos báj néhány mozdulattal »

Gyönyörű nővé cseperedett Madonna lánya: a 22 éves Lourdes igazi stílusikon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dinnye, legyen az görög- vagy sárgadinnye, nemcsak finom és hűsítő a nyári forróságban, de ugyanakkor nagyon egészséges is.

A görögdinnye óriási víztartalma miatt kifejezetten ajánlott vesebetegségben szenvedőknek. Ezzel ellentétben a sárgadinnye a benne rejlő nagymértékű ásványi anyagnak köszönhetően a különböző gyulladásos betegségeket gyógyítja.

Pulykamell dinnyével

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 50 dkg sárgadinnye
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 citrom
  • 1 dl olaj
  • bors

A húst csíkozd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd pici olajon süsd addig, amíg meg nem pirul. Vedd ki, és a már használt olajon kicsit dinszteld meg a felkockázott paprikát és sárgadinnyét.

Reszelj rá citromhéjat, majd keverd össze a hússzeletekkel, és pár percig pirítsd őket együtt. Tésztával tálald.

Hideg dinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnye
  • 1 sárgadinnye
  • 1 narancs
  • 1 dl cukorszirup
  • 1 dl édes fehérbor

A sárgadinnyét vágd ketté, és szedd ki a magjait. A görögdinnyét szintén magozd ki. A sárgából vájj ki golyókat, a maradék részét pedig a göröggel egyetemben vágd apró kockákra. A dinnyéket tedd robotgépbe, egy narancs levét facsard rá, öntsd rá a cukorszirupot is, és turmixold össze. A pürét tedd egy tálba, és öntsd hozzá a bort. A kivájt golyókat tedd bele, fóliával fedd le a leves tetejét, és legalább két órára tedd hűtőbe.

Görögdinnyés szörbet

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnye
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom

A görögdinnye húsát magozd ki. Turmixold össze a cukorral és a frissen kifacsart citromlével, majd verd habosra. Tedd a mélyhűtőbe két órára. Félóránként vedd ki, és keverd meg, hogy ne legyenek benne nagy jégkristályok. Tálaláskor mártsd cukorba a pohár szélét, töltsd bele a szörbetet, és már kész is a nyári frissítő.

Részeges dinnyesaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnye
  • 60 dkg sárgadinnye
  • 2 szál menta
  • 1 citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl dinnyepálinka

Mindkét dinnyét magozd ki, majd vájj ki belőlük apró golyókat. Ami megmarad, arról vágd le a héját, és kockázd fel. Tedd turmixgépbe, facsard rá a citromot, illetve keverd hozzá a bort és a dinnyepálinkát is, majd mixeld össze. A mentát egészen apróra aprítsd fel, és keverd bele a turmixolt masszába. Forgasd bele a gömböket, majd hűtsd le, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük