Hagyományos Kossuth-kifli recept
Gyors és ellenállhatatlan sütemény, amit bárki elkészíthet.
Ha nem kenyérre szeretnéd kenni a lekvárt, hanem valami sokkal finomabbra, készíts Kossuth-kiflit! Ezen az omlós süteményen van a legjobb helyen a nyáron befőzött gyümölcs.
A diót egy kis mézzel is elkeverheted, úgy egészen különleges, mázas teteje lesz a kész sütinek.
Kossuth-kifli
Hozzávalók:
- 40 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 6 tojás
- 2 közepes citrom
- 1 csipet só
- 15 dkg dióbél
Elkészítés ideje:
25 perc
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, ez legyen az első lépés. A fehérjéhez add hozzá a csipetnyi sót, majd habverővel verd kemény habbá, aztán tedd félre. A sárgáját keverd simára a cukorral, majd olvaszd meg kicsit a vajat, és add hozzájuk. A citromokat nagyon alaposan tisztítsd meg, majd reszeld héjukat ehhez a keverékhez, és facsard mellé a levüket is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ezután add hozzájuk a felvert habot, majd szitáld hozzájuk a lisztet is, és keverd az egészet homogén masszává. A sütőt melegítsd elő 200 Celsius-fokra.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, majd szórd meg a dióbéllel - előtte célszerű durvára törni. Ha mindezzel megvagy, told be a sütőbe, és nagyjából 15-20 perc alatt süsd készre, majd, ha kihűlt, egy pohárral szaggasd kifliformájúra.
Egyszerű, de nagyszerű sütemények piskótatésztából
Finomak, és bármikor összedobhatod őket!
OLVASD EL EZT IS!
- farsang
- kelt tészta
Omlós és finom fánk sütőben sütve
- tojás
- liszt
Így készül a bögrés fánk
- tészta
- olívaolaj