Körtével sült mennyei, omlós csirke: csak rakj mindent a sütőbe
Ha szereted együtt az édeset és a sósat, a húst és a gyümölcsöt, akkor ne hagyd ki a körtével sült csirkét se!

kortevel-sult-csirke
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

A 61 éves nő kicselezte az öregedést? – Olyan a teste, akár egy harmincasé, és úgy is érzi magát »

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hétvégi sült csirkét kis változtatással ősziessé teheted. Elég hozzá egy-két gyümölcs és néhány jól megválogatott fűszer. A tepsiben jól megfér még a hús és a körte mellett néhány darab krumpli vagy édesburgonya is. Finom szaftos lesz, amit akár ki is tunkolhatsz. A comb helyett mellből is készítheted. 

Körtével sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 db körte
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál méz
  • 2 db fahéj
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd dörzsöld be sóval. Az olajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a mustárt, a mézet, a borsot, és kend be vele a húst. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pácolást követően rakd át a csirkét zsiradékkal kikent tálba. A körtéket mosd meg, vágd két részre, és tedd a hús mellé. Rakd még hozzá a fokhagymagerezdeket és a fahéjat. Önts a hús alá kevés vizet, és mehet rá a maradék páclé is. 
 

Takard le alufóliával, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 50-60 percig, amikor már könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel is! 
Kóstoltad már a csirkecombot vasalva? Kívül nagyon ropogós lesz, de szaftos marad a belseje.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük