Körtével sült fokhagymás csirkecomb: egyszerre omlós, ropogós és szaftos
Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, a körtés, fokhagymás csirkecombban sem fogsz csalódni. Főleg, ha borral locsolgatod.
A sült csirke mindig jól jön, kicsit felturbózva ideális hétvégi vagy ünnepi ebéd is lehet. Tehetsz mellé gyümölcsöt, körtét könnyen kaphatsz. A tepsiben átveszi a fűszerek csodás zamatát.
Körtés, fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 4 db körte
- 5 dkg vaj
- 1 darab narancs
- dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 1 mokkáskanál kömény
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só
- bors
- zsálya
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, majd keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, köménnyel, pirospaprikával. A csirkecombokat sózd be, kend be a fűszeres vajjal, majd rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és dobj hozzájuk zsályát. Tedd a hús mellé a félbevágott, kevés fahéjjal megszórt körtét és a karikára vágott narancsot is. A körték magházának helyére tehetsz diót is. Öntsd alájuk a bort, majd fedd le fóliával.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szükséges, a vége felé vedd le a fóliát, hogy a combok szépen megpiruljanak. Sütés közben érdemes a combokat locsolgatni.
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Egyik nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept