Körtével sült fokhagymás csirkecomb: egyszerre omlós, ropogós és szaftos
Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, a körtés, fokhagymás csirkecombban sem fogsz csalódni. Főleg, ha borral locsolgatod.

kortevel-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirke mindig jól jön, kicsit felturbózva ideális hétvégi vagy ünnepi ebéd is lehet. Tehetsz mellé gyümölcsöt, körtét könnyen kaphatsz. A tepsiben átveszi a fűszerek csodás zamatát. 

Körtés, fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 4 db körte
  • 5 dkg vaj
  • 1 darab narancs
  • dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • zsálya
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, majd keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, köménnyel, pirospaprikával. A csirkecombokat sózd be, kend be a fűszeres vajjal, majd rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és dobj hozzájuk zsályát. Tedd a hús mellé a félbevágott, kevés fahéjjal megszórt körtét és a karikára vágott narancsot is. A körték magházának helyére tehetsz diót is. Öntsd alájuk a bort, majd fedd le fóliával. 
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szükséges, a vége felé vedd le a fóliát, hogy a combok szépen megpiruljanak. Sütés közben érdemes a combokat locsolgatni. 
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Egyik nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.

Ezt is szeretjük