Körtés-almás cobbler: fahéjjal és gyömbérrel még finomabb
A cobbler népszerű gyümölcsös pite, lágy, omlós tésztával készül, és körtés-almás változatban is mennyei.

kortes-almas-cobbler
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cobbler a leginkább a morzsasütire emlékeztető édesség. Lényege, hogy a gyümölcsök a tepsi vagy tortaforma aljára kerülnek, erre kanalazzuk a tésztát. Egyszerűen elkészíthető, ellenállhatatlan sütemény, amelyet hamar összedobhat az, aki valamilyen finomságra vágyik. A gyümölcsöket előtte érdemes gazdagon fűszerezni.

Körtés-almás cobbler

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A gyümölcsös réteghez

  • 2 db alma
  • 2 db körte
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1.5 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Először a gyümölcsöket készítsd elő. A körtét és az almát hámozd meg, vágd kockákra, keverd össze az étkezési keményítővel, a cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a fűszerekkel. Oszd el egy vagy több kivajazott formában, és tedd félre.
Egy nagy tálban vegyítsd a lisztet a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd morzsold bele a vajat. A tejszínt keverd össze a tojással, és add a tésztához. Dolgozd jól össze, majd kanállal oszd el a gyümölcs tetején. Előmelegített sütőben, 180 fokon, nagyjából 40 perc alatt süsd készre.
Hasonlóan készül a körtés-diós morzsasüti is, amit szintén érdemes kipróbálnod.

Ezt is szeretjük