Könnyű, tejszínes rakott tészták zöldséggel
Nem csak hússal rakhatod meg a tésztát. Ha vega vagy, akkor biztos örülsz az új recepteknek, ha pedig húsevő, akkor a változatosságnak.
A tészta gyorsan elkészíthető, így aztán tökéletes hétköznapi vacsora. Ha nem elégszel meg az egyszerű változatokkal, akkor rakd meg, és pirítsd szép pirosra.
Hogy ne legyen száraz, gazdagítsd tejszínnel! Ha nem a húsevők táborát erősíted, akkor is jó a rakott változat, hiszen igazán sokféleképpen elkészítheted.
Zöldbabos rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg ceruzabab
- 12 metélőhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- reszelt parmezán
- olívaolaj
- 3 dl tejszín
- 15 dkg sajt
A tésztát főzd meg sós vízben, majd csepegtesd le. Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a felkockázott hagymát és az átnyomott fokhagymát.
Add hozzá a kisebb darabokra vágott babot, és párold két-három percig. Vedd le a lángról, és keverd bele a felkarikázott metélőhagymát. A tejszínt keverd össze a lereszelt sajttal, majd ezt forgasd össze a sonkás babbal. Keverd össze a tésztával, majd tedd egy kivajazott jénai tálba, és előmelegített sütőben süsd 20 percig.
Kelbimbós rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros kockatészta
- 1 doboz csiperke
- fél kg kelbimbó
- 5 dl főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- só
- bors
- vaj
A tésztát főzd ki. A kelbimbót tisztítsd meg, majd forrásban lévő vízben főzd pár percet, szűrd le, majd szeleteld fel. Vajon futtasd át, majd keverd össze a tejszínnel. Rétegezz kivajazott jénaiba egy sor tésztát, egy sor zöldséget, majd megint egy sor tésztát és egy sor zöldséget. Mindegyik közé szórj sajtot. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd össze.
Hagymás-sajtos rakott penne
Hozzávalók:
- 25 dkg penne
- 4 nagyobb hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- egy csomag újhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 pohár tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- bors
- só
- kevés olaj
A hagymát vágd félbe, majd karikázd fel. A fokhagymát vágd egészen apró darabokra, az újhagymát pedig karikázd fel a zöldjével együtt. Kevés olajban párold meg a hagymákat, de nem szabad megpirulniuk. A sajtot reszeld le, tegyél félre egy kicsit, ami majd a tetejére jön. A többit keverd össze a tejföllel, a főzőtejszínnel, a sóval és a borssal. A nem túl puhára főzött pennét keverd el a tejfölös keverékkel és a hagymákkal, majd tedd egy kiolajozott tűzálló tálba. Szórd meg a tetejét sajttal, és forró sütőben süsd aranybarnára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Cukkinis rakott tészta
Hozzávalók:
- 2 csokor zöld spárga
- 2 kis cukkini
- 1 konzerv kukorica
- 25 dkg rövid csőtészta
- 30 dkg sajt, lehetőleg háromféle
- 5 dkg vaj
- 3 dl főzőtejszín
- só
A tésztát főzd meg sós vízben. A spárgát mosd meg, vágd le az alsó, fás részét, a többit vágd három-négy centis darabokra. A cukkinit mosd meg, majd kockázd fel úgy, hogy ne legyenek sokkal nagyobbak a kockák, mint a spárgadarabok. Olvassz egy kis vajat egy nagy serpenyőben, majd a zöldségeket és a lecsöpögtetett kukoricát párold 5 percig.
A sajtokat reszeld le. A tésztából önts egy kivajazott tálba, majd tegyél rá a zöldségekből, önts rá egy kis vízzel lazított főzőtejszínt, sózd meg, majd szórj rá sajtot. Folytasd a rétegezést úgy, hogy a sajt kerüljön a legtetejére. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd 20-25 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom