Könnyű, tejszínes rakott tészták zöldséggel

Nem csak hússal rakhatod meg a tésztát. Ha vega vagy, akkor biztos örülsz az új recepteknek, ha pedig húsevő, akkor a változatosságnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tészta gyorsan elkészíthető, így aztán tökéletes hétköznapi vacsora. Ha nem elégszel meg az egyszerű változatokkal, akkor rakd meg, és pirítsd szép pirosra.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hogy ne legyen száraz, gazdagítsd tejszínnel! Ha nem a húsevők táborát erősíted, akkor is jó a rakott változat, hiszen igazán sokféleképpen elkészítheted.

Zöldbabos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg ceruzabab
  • 12 metélőhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • reszelt parmezán
  • olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg sajt

A tésztát főzd meg sós vízben, majd csepegtesd le. Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a felkockázott hagymát és az átnyomott fokhagymát.

Add hozzá a kisebb darabokra vágott babot, és párold két-három percig. Vedd le a lángról, és keverd bele a felkarikázott metélőhagymát. A tejszínt keverd össze a lereszelt sajttal, majd ezt forgasd össze a sonkás babbal. Keverd össze a tésztával, majd tedd egy kivajazott jénai tálba, és előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Kelbimbós rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros kockatészta
  • 1 doboz csiperke
  • fél kg kelbimbó
  • 5 dl főzőtejszín
  • 20 dkg sajt
  • bors
  • vaj

A tésztát főzd ki. A kelbimbót tisztítsd meg, majd forrásban lévő vízben főzd pár percet, szűrd le, majd szeleteld fel. Vajon futtasd át, majd keverd össze a tejszínnel. Rétegezz kivajazott jénaiba egy sor tésztát, egy sor zöldséget, majd megint egy sor tésztát és egy sor zöldséget. Mindegyik közé szórj sajtot. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd össze.

Hagymás-sajtos rakott penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne
  • 4 nagyobb hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • egy csomag újhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • kevés olaj

A hagymát vágd félbe, majd karikázd fel. A fokhagymát vágd egészen apró darabokra, az újhagymát pedig karikázd fel a zöldjével együtt.  Kevés olajban párold meg a hagymákat, de nem szabad megpirulniuk. A sajtot reszeld le, tegyél félre egy kicsit, ami majd a tetejére jön. A többit keverd össze a tejföllel, a főzőtejszínnel, a sóval és a borssal. A nem túl puhára főzött pennét keverd el a tejfölös keverékkel és a hagymákkal, majd tedd egy kiolajozott tűzálló tálba. Szórd meg a tetejét sajttal, és forró sütőben süsd aranybarnára.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Cukkinis rakott tészta

Hozzávalók:

  • 2 csokor zöld spárga
  • 2 kis cukkini
  • 1 konzerv kukorica
  • 25 dkg rövid csőtészta
  • 30 dkg sajt, lehetőleg háromféle
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl főzőtejszín

A tésztát főzd meg sós vízben. A spárgát mosd meg, vágd le az alsó, fás részét, a többit vágd három-négy centis darabokra. A cukkinit mosd meg, majd kockázd fel úgy, hogy ne legyenek sokkal nagyobbak a kockák, mint a spárgadarabok. Olvassz egy kis vajat egy nagy serpenyőben, majd a zöldségeket és a lecsöpögtetett kukoricát párold 5 percig.
A sajtokat reszeld le. A tésztából önts egy kivajazott tálba, majd tegyél rá a zöldségekből, önts rá egy kis vízzel lazított főzőtejszínt, sózd meg, majd szórj rá sajtot. Folytasd a rétegezést úgy, hogy a sajt kerüljön a legtetejére. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd 20-25 percig.

Ezt is szeretjük