Könnyű tavaszi pizza
Ropogós tészta és ízletes feltét
Felejtsd el a sonkát és a kolbászt, használj feltétnek piacon vásárolt friss zöldségeket és jó sok sajtot!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pizza elkészítése kisebb káoszt okozhat a konyhában, de egyáltalán nem nehéz. Érdemes baráti összejövetel keretében megejteni.

Tavasszal ne húsos feltétet válassz, hanem friss zöldségeket használj, természetesen jó sok sajttal megszórva. A legjobb, ha mindenki maga állítja össze a pizzáját.

Tavaszi pizza

Hozzávalók a pizzatésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

Feltétnek:

  • 1 padlizsán
  • 2-3 paradicsom
  • olajbogyó
  • pritamin paprika
  • cukkíni
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv paradicsomszósz
  • reszelt sajt

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Ha már buborékos, alaposan dolgozd össze a liszttel, a tojással, a sóval, valamint az olajjal. Tedd félre, és pihentesd meleg helyen. Fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd kend meg paradicsomszósszal.

Mit tehetsz még rá?

A zöldségeket vágd falatnyi darabokra, és szórd a pizzára, majd borítsd be sajttal, ami lehet reszelt trappista vagy szeletelt mozzarella is. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg. Akkor jó, ha az oldala már szép aranybarna.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük