Kolbászos lecsó jóféle tarhonyával: sűrű szafttal az igazi
A mindenféle finomsággal teli lecsó megunhatatlan kedvenc. A szalonna jó, füstös ízt ad neki, tarhonyával pedig még laktatóbb.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
A lecsó a nyár kihagyhatatlan, gyorsan összedobható egytálétele. Az alap a paprika, a hagyma és a paradicsom, ám ezeken kívül is rengeteg finomság kerülhet még bele. Isteni tökkel, padlizsánnal, kolbásszal, virslivel, sokan kenyérrel eszik, mások rizzsel vagy tarhonyával. Elrontani szinte lehetetlen, viszont nem sok kell ahhoz, hogy az egész család kérjen belőle még egy tányérral.
Kolbászos, tarhonyás lecsó
Hozzávalók
- 70 dkg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg tarhonya
- 20 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg kolbász
- 10 dkg virsli
- 2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, a paprikát és a hagymát karikázd fel, a paradicsomot vágd gerezdekre. A felszeletelt, bevagdosott szalonnának süsd ki a zsírját. A szalonnadarabokat vedd ki, a visszamaradt zsiradékra dobd rá a hagymát, és dinszteld meg. Mehet hozzá a paprika, majd amikor összeesik, add hozzá a paradicsomot. Ha levet enged, tedd hozzá a felkarikázott kolbászt is. Amikor elfő a paradicsom leve, rakd hozzá a virslit, és szórd meg pirospaprikával, sóval, borssal, majd rottyantsd össze.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és szórd rá a tarhonyát. Kevergetve pirítsd aranybarnára. Önts hozzá hat deci vizet, és kis lángon főzd addig, amíg megpuhul, és magába szívja a vizet. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen, és szórj hozzá sót. A lecsóval és a pirított szalonnaszeletekkel együtt kínáld.
Ne hagyd ki a közel-keleti lecsót, a shakshukát se! Csicseriborsóval még különlegesebb, és hosszú időre eltelít.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept