Kolbászos penne sűrű, fűszeres, paradicsomos szósszal: eredeti olasz recept szerint
A mediterrán ízek kedvelői imádni fogják a 30 perc alatt összedobható, kolbászos-paradicsomos pennét.
A kolbászos-paradicsomos pennében sok olyan íz megtalálható, amiért szeretjük a toszkán konyhát. Ez a laktató, zamatos étel pikk-pakk elkészül, hisz a mártást és a tésztát egyszerre tudod főzni. Stílusosan kínálj hozzá bort, és ne felejtsd le róla a reszelt parmezánt se!

Kolbászos-paradicsomos penne
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
- 10 dkg kolbász
- 10 dkg parmezán sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl száraz vörösbor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
Egy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá a préselt fokhagymát, és pirítsd meg. Rakd hozzá a felkarikázott kolbászt, és süsd egy-két percig. Öntsd hozzá a paradicsomot és a vörösbort, majd ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, és közepes lángos főzd 10 percig. Közben kevergesd meg.
Egy nagyobb fazékban kezdj forralni körülbelül négy liter vizet. Amikor lobog, dobj hozzá kevés sót, majd rakd bele a pennét. Főzd roppanósra nyolc perc alatt, majd szűrd le. Forgasd össze a szósszal, szórd meg a tetejét frissen reszelt parmezánnal, és díszítsd bazsalikommal.
