Édes, krémes kókuszos tiramisu: így még soha nem készítetted

Ha rajongsz a kókuszért, imádni fogod ezt a tiramisut.

Kókuszos tiramisu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tiramisuból annyi recept létezik már, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét. A klasszikus kávés mellett népszerű a citromos, az epres, a pisztáciás és a mindenmentes is: most pedig ismerkedj meg ezzel a kókuszos változattal! Rétegezheted tepsibe vagy már eleve poharakba töltve, ahogy neked kényelmesebb.

Kókuszos tiramisu

Hozzávalók 8 adaghoz

A krémhez:

  • 65 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 4.5 dl habtejszín
  • 2 teáskanál kókuszaroma

Az alaphoz:

  • 2.5 dl kókusztej
  • 1 csomag babapiskóta

A tetejére:

  • 20 dkg kókuszkrém
  • kókuszreszelék vagy kókuszpehely
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez való, jól behűtött tejszínt verd habbá. Egy másik tálban keverd ki a mascarponét a cukorral és a kókuszaromával, és forgasd össze a tejszínhabbal.

Az alaphoz a kókusztejet öntsd egy tálba. Mártsd meg benne a babapiskóták felét, és oszd el őket egy tepsi aljában. Kend meg a krém felével, majd ismételd meg a műveletet a babapiskóták és a krém másik felével. Tedd a hűtőbe legalább hat órára.

Másnap elkészítés előtt 40 perccel a kókuszkrémet tedd a mélyhűtőbe. Amikor már eléggé lehűlt, töltsd egy keskeny, magas falú edénybe, és robotgéppel verd 5-10 perc alatt habbá. Kend meg vele a tiramisu tetejét. Szórd meg kókuszreszelékkel vagy kókuszpehellyel.

Selymes mandulaital házilag: ezt készítsd, ha nem ihatsz tehéntejet

Ez a házilag készült mandulaital tökéletes választás arra az esetre, ha nem iszol tehéntejet, de a bolti növényi italok árát borsosnak találod.

Elolvasom

Kép: yulia-bogdanova / Getty Images

Ezt is szeretjük