Édes, krémes kókuszos tiramisu: így még soha nem készítetted
Ha rajongsz a kókuszért, imádni fogod ezt a tiramisut.

Tiramisuból annyi recept létezik már, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét. A klasszikus kávés mellett népszerű a citromos, az epres, a pisztáciás és a mindenmentes is: most pedig ismerkedj meg ezzel a kókuszos változattal! Rétegezheted tepsibe vagy már eleve poharakba töltve, ahogy neked kényelmesebb.
Kókuszos tiramisu
Hozzávalók 8 adaghoz
A krémhez:
- 65 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 4.5 dl habtejszín
- 2 teáskanál kókuszaroma
Az alaphoz:
- 2.5 dl kókusztej
- 1 csomag babapiskóta
A tetejére:
- 20 dkg kókuszkrém
- kókuszreszelék vagy kókuszpehely
Elkészítés:
A krémhez való, jól behűtött tejszínt verd habbá. Egy másik tálban keverd ki a mascarponét a cukorral és a kókuszaromával, és forgasd össze a tejszínhabbal.
Az alaphoz a kókusztejet öntsd egy tálba. Mártsd meg benne a babapiskóták felét, és oszd el őket egy tepsi aljában. Kend meg a krém felével, majd ismételd meg a műveletet a babapiskóták és a krém másik felével. Tedd a hűtőbe legalább hat órára.
Másnap elkészítés előtt 40 perccel a kókuszkrémet tedd a mélyhűtőbe. Amikor már eléggé lehűlt, töltsd egy keskeny, magas falú edénybe, és robotgéppel verd 5-10 perc alatt habbá. Kend meg vele a tiramisu tetejét. Szórd meg kókuszreszelékkel vagy kókuszpehellyel.
Selymes mandulaital házilag: ezt készítsd, ha nem ihatsz tehéntejet
Ez a házilag készült mandulaital tökéletes választás arra az esetre, ha nem iszol tehéntejet, de a bolti növényi italok árát borsosnak találod.
ElolvasomKép: yulia-bogdanova / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- desszert
- citrom
Hűsítő citromos tiramisu: ebbe a receptbe nem kell nyers tojás

- sütemény
- kókusztej