Kívül ropogós, belül lágy sült csokikrém
A forró desszert egy tálka lélekmelengető boldogság a hűvös napokra. Az olvadó csokoládé finom és szemet gyönyörködtető is.
A sült csokikrém igazi ínyencség, egy kis tálka forró boldogság ezeken a hideg napokon.
Mivel nagyon laktató és nagyon édes desszertről van szó, nem kell nagy adagokat készítened belőle, arra viszont készülj fel, hogy biztosan lesz, aki még egyet kér a kívül ropogós, belül krémesen lágy csokoládékrémből.
Sült csokikrém
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- tálkánként két kocka tejcsoki és két kocka fehér csoki
- 3 tojás
- kevés só
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót.
Vajazz és lisztezz ki kis sütőformákat, majd félig töltsd meg őket a krémmel, és tedd körülbelül öt percre a mélyhűtőbe.
Ha a krém már egy kicsit megszilárdult, tegyél mindegyik adagra két-két kocka étcsokit és fehér csokit, majd töltsd meg a tálkákat a maradék krémmel. A tetejüket fedd le alufóliával, és rakd őket legalább egy órára a mélyhűtőbe.
Amikor a csokikrémet kiveszed a fagyasztóból, rögtön tedd a 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Így a külseje finom ropogósra sül, a belseje viszont lágy és krémes marad, a fehér és az étcsokoládé pedig szépen összekeveredik. Óvatosan borítsd ki a formából, és még forrón tálald. Kínálhatsz mellé fagyasztott bogyós gyümölcsöt vagy kandírozott narancshéjat is.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- torta
- citrom
Csodás citromkrémtorta

- méz
- sütemény
Így készül a tökéletes mézes szelet

- sütemény
- kókusz