Zöldséges pirított tészta kínai módra: önmagában vagy húsok mellé is tökéletes
Otthon is elkészítheted a fantasztikus, zöldséges kínai pirított tésztát szójaszósszal és szezámolajjal.
A kínai büfék egyik legnépszerűbb fogása, a zöldséges pirított tészta otthon is könnyen elkészíthető. Nagyon finom akár önmagában is, vagy valamilyen kínai stílusú húsétel mellé. Mint a legtöbb távol-keleti ételből, ebből is kihagyhatatlan az intenzív ízű szójaszósz.
Kínai pirított tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg kínai tészta
- 25 dkg gomba
- 4 evőkanál szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 újhagyma
- 2 teáskanál szezámolaj
- 1 kaliforniai paprika
- 1 sárgarépa
- só
- bors
- olaj
- 1 chilipaprika (elmaradhat)
Elkészítés:
A tésztát főzd ki. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, mert a végén még pirítani is fogod. A zöldségeket készítsd elő: a gombát vágd mérettől függően félbe vagy negyedekbe, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát csíkokra. Az újhagyma fehér szárát karikázd fel.
Egy wokban vagy serpenyőben hevíts olajat. Pirítsd meg rajta először nagy lángon a gombát, majd add hozzá a sárgarépát. Két perc múlva jöhet bele a paprika, a hagyma, a felaprított fokhagyma, és ha erősen szereted, a feldarabolt chili. Fűszerezd sóval, borssal. Amikor a zöldségek már puhák, add hozzá a kifőtt tésztát is, és pirítsd le. Keverd el szójaszósszal és szezámolajjal, forralj rajta egyet, és frissen tálald.
A szezámolaj sokféle keleti ételnek adja meg a karakterét: ebből a mongol csirkemellből is kihagyhatatlan.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept