Zöldséges pirított tészta kínai módra: önmagában vagy húsok mellé is tökéletes

Otthon is elkészítheted a fantasztikus, zöldséges kínai pirított tésztát szójaszósszal és szezámolajjal.

kinai piritott teszta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai büfék egyik legnépszerűbb fogása, a zöldséges pirított tészta otthon is könnyen elkészíthető. Nagyon finom akár önmagában is, vagy valamilyen kínai stílusú húsétel mellé. Mint a legtöbb távol-keleti ételből, ebből is kihagyhatatlan az intenzív ízű szójaszósz.

Kínai pirított tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg kínai tészta
  • 25 dkg gomba
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 újhagyma
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 sárgarépa
  • bors
  • olaj
  • 1 chilipaprika (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd ki. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, mert a végén még pirítani is fogod. A zöldségeket készítsd elő: a gombát vágd mérettől függően félbe vagy negyedekbe, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát csíkokra. Az újhagyma fehér szárát karikázd fel.

 

Egy wokban vagy serpenyőben hevíts olajat. Pirítsd meg rajta először nagy lángon a gombát, majd add hozzá a sárgarépát. Két perc múlva jöhet bele a paprika, a hagyma, a felaprított fokhagyma, és ha erősen szereted, a feldarabolt chili. Fűszerezd sóval, borssal. Amikor a zöldségek már puhák, add hozzá a kifőtt tésztát is, és pirítsd le. Keverd el szójaszósszal és szezámolajjal, forralj rajta egyet, és frissen tálald.

A szezámolaj sokféle keleti ételnek adja meg a karakterét: ebből a mongol csirkemellből is kihagyhatatlan.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük