Sűrű, kínai rizskása, friss gyömbérrel: sós recept, amelyből biztos a repeta
A kínai rizskása elkészítése kicsit hasonlít a tejberizshez, de sós, és gazdag a fűszerezése is.

A kínaiak főleg reggelire szokták fogyasztani ezt a sós, gyömbéres rizskását úgy, ahogy más vidékeken a zabkását vagy a tejbegrízt. Viszonylag nagy mennyiségű vízben főzik meg a hosszú szemű rizst addig, amíg szinte pépesre fő, és besűríti a vizet. Kína hidegebb tájain, ahol nem terem annyi rizs, árpából és cirokból készítenek hasonló ételt.
Kínai gyömbéres rizskása
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- 2 cm gyömbér
- 1.5 l alaplé
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés:
A gyömbért hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A rizst tedd egy fazékba, öntsd fel alaplével, add hozzá a sót és a gyömbért. Forrald fel, majd vedd alatta a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd egy órát. Ezalatt besűrűsödik és krémesre fő. Ha szükségesnek érzed, a végén még ízesítsd sóval. Önmagában is finom, vagy tálalhatod zöldhagymával, szójaszósszal.
Mogyoróvajas zabkása banánnal: tápláló, krémes és nagyon finom
Ez a mogyoróvajas zabkása nemcsak nagyon finom, tápláló és gluténmentes, de még pénztárcabarát is: percek alatt elkészül, és sokáig ellát energiával.
ElolvasomKép: SUSANSAM / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- szójaszósz
- húsételek