Pikáns kínai tészta csirkemellel és zöldségekkel: keleti hozzávalókból készítsd
Ehhez a kínai csirkés tésztához csupa olyan alapanyag kell, amelyet akár egy közepes méretű szupermarketben is megkapsz.
A kínai csirkés tészta összeállítása nem különösebben bonyolult, de a viszonylag ritkábban használt hozzávalóknak köszönhetően mégis különleges. Egyik fő összetevője a mogyoróvaj, amelyet akár házilag is elkészíthetsz. Használhatsz hozzá ázsiai tésztát, amelyet a tőlünk megszokottól kicsit eltérően kell kifőzni: mindig kövesd a csomagoláson olvasható utasításokat!
Kínai csirkés tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg ázsiai tészta
- 20 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg mogyoróvaj
- 4 cm gyömbér
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 dl kókusztej
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 chilipaprika
- 0.5 csokor koriander
- só
- bors
- szezámolaj
- omlett a tálaláshoz (elmaradhat)
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál szezámolajjal, és negyedórára tedd félre. Utána egy serpenyőben két-három perc alatt süsd őket fehéredésig. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint főzd ki.
A gyömbért szeleteld gyufaszál nagyságúra, a fokhagymát aprítsd fel, a chilit és az újhagymát vágd karikákra. A maradék szezámolajat melegítsd fel egy serpenyőben. Add hozzá először a gyömbért, pirítsd egy percig, majd jöhet hozzá az újhagyma fehér része, a fokhagyma, a chili és a szójaszósz. Pirítsd össze néhány perc alatt. Kanalazd hozzá a mogyoróvajat, olvaszd fel, majd forgasd bele a csirkét és a tésztát. Öntsd fel annyi kókusztejjel, amennyit magába szív, végül szórd meg aprított korianderrel és az újhagyma zöld levelével.
A kínaiak omlettel szeretik díszíteni a tetejét, de anélkül is finom.
Keleti módra fűszeres szilvaszószt is készíthetsz, ami sokféle húst dob majd fel.
Kínai fűszeres, édes-savanyú szilvaszósz húsokhoz
Se nem lekvár, se nem szósz, se nem csatni, de mindhez hasonlít egy kicsit ez a szilvaszósz.
ElolvasomKép: October22 / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció