Pikáns kínai tészta csirkemellel és zöldségekkel: keleti hozzávalókból készítsd

Ehhez a kínai csirkés tésztához csupa olyan alapanyag kell, amelyet akár egy közepes méretű szupermarketben is megkapsz.

Kínai csirkés tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai csirkés tészta összeállítása nem különösebben bonyolult, de a viszonylag ritkábban használt hozzávalóknak köszönhetően mégis különleges. Egyik fő összetevője a mogyoróvaj, amelyet akár házilag is elkészíthetsz. Használhatsz hozzá ázsiai tésztát, amelyet a tőlünk megszokottól kicsit eltérően kell kifőzni: mindig kövesd a csomagoláson olvasható utasításokat!

Kínai csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg ázsiai tészta
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg mogyoróvaj
  • 4 cm gyömbér
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 dl kókusztej
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika
  • 0.5 csokor koriander
  • bors
  • szezámolaj
  • omlett a tálaláshoz (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál szezámolajjal, és negyedórára tedd félre. Utána egy serpenyőben két-három perc alatt süsd őket fehéredésig. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint főzd ki.

 

A gyömbért szeleteld gyufaszál nagyságúra, a fokhagymát aprítsd fel, a chilit és az újhagymát vágd karikákra. A maradék szezámolajat melegítsd fel egy serpenyőben. Add hozzá először a gyömbért, pirítsd egy percig, majd jöhet hozzá az újhagyma fehér része, a fokhagyma, a chili és a szójaszósz. Pirítsd össze néhány perc alatt. Kanalazd hozzá a mogyoróvajat, olvaszd fel, majd forgasd bele a csirkét és a tésztát. Öntsd fel annyi kókusztejjel, amennyit magába szív, végül szórd meg aprított korianderrel és az újhagyma zöld levelével.

 

A kínaiak omlettel szeretik díszíteni a tetejét, de anélkül is finom.

Keleti módra fűszeres szilvaszószt is készíthetsz, ami sokféle húst dob majd fel.

Kínai fűszeres, édes-savanyú szilvaszósz húsokhoz

Se nem lekvár, se nem szósz, se nem csatni, de mindhez hasonlít egy kicsit ez a szilvaszósz.

Elolvasom

Kép: October22 / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük