Ropogós kijevi csirkemell sütőben készítve: így nem folyik ki belőle a fűszeres vaj
Ha sütőben készíted a kijevi csirkemellet, kevésbé szívja meg magát olajjal, így a gyomornak is jót tesz.
Sütőben készítve is nagyon finom, ropogós lehet a kijevi csirkemell. A göngyölt hús lelke a fűszeres vaj, amelyet nem kell különösebben túlgondolni: friss petrezselyem és egy csipet szerecsendió éppen eléggé izgalmassá varázsolja. A panírozott húsok sokféle változatban készíthetők el: kattints erre a válogatásra a legjobb receptekért!
Kijevi csirkemell sütőben
Hozzávalók
A csirkéhez:
- 4 nagy szelet csirkemell
- só
- bors
A fűszervajhoz:
- 15 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
A panírozáshoz:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 tojás
- kevés olaj
Elkészítés:
A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy jól formázható állaga legyen. A csirkemellszeleteket enyhén klopfold ki, hogy mindenhol egyforma vastagságúak legyenek. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és hagyd őket állni fél órát. A vajat keverd el a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, az apróra vágott friss petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Töltsd meg vele a csirkemelleket úgy, hogy fel tudd őket tekerni. Az így kapott göngyölegek két végét tűzd meg fogpiszkálóval vagy hústűvel.
Egy tányérba öntsd a lisztet, a másikban verd fel a tojást villával, a harmadikba adagold bele a zsemlemorzsát. A megtöltött húsokat a szokásos módon panírozd be. Érdemes duplán panírozni, először lisztbe, utána tojásba, majd újra lisztbe és tojásba, utoljára zsemlemorzsába forgatni őket. Így biztosabban megáll majd rajtuk a bunda. A bepanírozott hússzeleteket fektesd egymás mellé egy tálba. Locsold meg őket egy kevés olajjal, és told 180 fokos sütőbe fél órára.
A bagettet is megtöltheted a fűszeres vajjal, utána pedig élvezd, ahogy a mennyei illatok sütés közben bejárják a lakást.
Fűszervajjal töltött, ropogósra sült bagett: meleg vacsora semmi munkával
10 perc munkád vagy annyi se lesz ezzel a töltött bagettel, amennyire egyszerű, annyira finom.
ElolvasomKép: bonchan / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció