Omlós kijevi csirkemell ropogós bundában: a fűszervajtól lesz igazán finom

Ha szeretsz az étteremben kijevi csirkemellet rendelni, biztos, hogy otthon is szívesen elkészíted majd.

Kijevi csirkemell receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kijevi csirkemell a rántott hús egyik legfinomabb változata. A lelkét a selymes fűszervaj adja, amit érdemes néhány órával a felhasználás előtt elkészíteni. Bár sokan sajtot is tesznek a vajhoz, az eredeti receptben az egyáltalán nem szerepelt. A száraz csirkemellet a vaj finom szaftossá varázsolja. 

Kijevi csirkemell receptje

Hozzávalók

  • 4 db filézett csirkemell
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál tárkony
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A panírhoz

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a fűszervajat. A puha vajat keverd össze a citromlével, az aprított petrezselyemmel, a tárkonnyal, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Formázz belőle négy hengert, csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe.
 

A csirkemellet középen vágd be háromnegyedig, majd rakd bele a fűszervajat. Forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Érdemes duplán panírozni, hogy ne folyjon ki a a fűszervaj. Bő, forró olajban süsd aranybarnára minden oldalát.
Nyáron sütőben sült újkrumplival tálald.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük