Omlós kijevi csirkemell ropogós bundában: a fűszervajtól lesz igazán finom
Ha szeretsz az étteremben kijevi csirkemellet rendelni, biztos, hogy otthon is szívesen elkészíted majd.
A kijevi csirkemell a rántott hús egyik legfinomabb változata. A lelkét a selymes fűszervaj adja, amit érdemes néhány órával a felhasználás előtt elkészíteni. Bár sokan sajtot is tesznek a vajhoz, az eredeti receptben az egyáltalán nem szerepelt. A száraz csirkemellet a vaj finom szaftossá varázsolja.
Kijevi csirkemell receptje
Hozzávalók
- 4 db filézett csirkemell
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál tárkony
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A panírhoz
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Először készítsd el a fűszervajat. A puha vajat keverd össze a citromlével, az aprított petrezselyemmel, a tárkonnyal, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Formázz belőle négy hengert, csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe.
A csirkemellet középen vágd be háromnegyedig, majd rakd bele a fűszervajat. Forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Érdemes duplán panírozni, hogy ne folyjon ki a a fűszervaj. Bő, forró olajban süsd aranybarnára minden oldalát.
Nyáron sütőben sült újkrumplival tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció