
Omlós kijevi csirkemell ropogós bundában: a fűszervajtól lesz igazán finom
Ha szeretsz az étteremben kijevi csirkemellet rendelni, biztos, hogy otthon is szívesen elkészíted majd.


A kijevi csirkemell a rántott hús egyik legfinomabb változata. A lelkét a selymes fűszervaj adja, amit érdemes néhány órával a felhasználás előtt elkészíteni. Bár sokan sajtot is tesznek a vajhoz, az eredeti receptben az egyáltalán nem szerepelt. A száraz csirkemellet a vaj finom szaftossá varázsolja.
Kijevi csirkemell receptje
Hozzávalók
- 4 db filézett csirkemell
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál tárkony
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A panírhoz
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Először készítsd el a fűszervajat. A puha vajat keverd össze a citromlével, az aprított petrezselyemmel, a tárkonnyal, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Formázz belőle négy hengert, csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe.
A csirkemellet középen vágd be háromnegyedig, majd rakd bele a fűszervajat. Forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Érdemes duplán panírozni, hogy ne folyjon ki a a fűszervaj. Bő, forró olajban süsd aranybarnára minden oldalát.
Nyáron sütőben sült újkrumplival tálald.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept