Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
A krémleves hidegen és melegen is nagyon zöld, nagyon finom, ráadásul alakbarát finomság.

Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még a szkeptikusokat is meggyőzi ez a fantasztikus, zöldségekből készült krémleves, hiszen ízekben gazdag, ráadásul laktató fogás. A tetejére reszelhetsz akár sajtot is, megszórhatod petrezselyemmel, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.

Kertizöldség-krémleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss sóska
  • 20 dkg friss paraj
  • 20 dkg friss csalánlevél
  • 10 dkg újhagyma
  • 6 dl zöldségalaplé - kocka is lehet
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A forró vajon futtasd meg az apróra vágott hagymát. A zölségleveleket tisztítsd meg a száraktól, folyó vízzel mosd át, vágd össze, add a hagymához, és két-három percig párold, amíg össze nem esik.
Öntsd fel a zöldséglevessel és a tejjel, majd forrald pár percig. Húzd le a tűzről, mixerrel pürésítsd finom péppé, és sózd ízlés szerint. A tejszínt keverd el a tojássárgájával, és csorgasd a levesbe. Utána már ne hevítsd, mert összeugrik. Tálaláskor adhatsz hozzá pirított kenyérkockát, vagy megszórhatod petrezselyemmel.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük