Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
A krémleves hidegen és melegen is nagyon zöld, nagyon finom, ráadásul alakbarát finomság.

Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Mádai Vivien a Triumph idei fürdőruha kollekciójának arca: "Együtt tényleg erősebbek vagyunk!" (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A való életben szőke bombázó a Trónok harca sztárja: Sansa Starkként ilyen dögösnek még nem láthattuk »

Gátolja az öregedést, ha ezeket a pontokat stimulálod: a szép bőr titka a reflexzónákban van »

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még a szkeptikusokat is meggyőzi ez a fantasztikus, zöldségekből készült krémleves, hiszen ízekben gazdag, ráadásul laktató fogás. A tetejére reszelhetsz akár sajtot is, megszórhatod petrezselyemmel, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.

Kertizöldség-krémleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss sóska
  • 20 dkg friss paraj
  • 20 dkg friss csalánlevél
  • 10 dkg újhagyma
  • 6 dl zöldségalaplé - kocka is lehet
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A forró vajon futtasd meg az apróra vágott hagymát. A zölségleveleket tisztítsd meg a száraktól, folyó vízzel mosd át, vágd össze, add a hagymához, és két-három percig párold, amíg össze nem esik.
Öntsd fel a zöldséglevessel és a tejjel, majd forrald pár percig. Húzd le a tűzről, mixerrel pürésítsd finom péppé, és sózd ízlés szerint. A tejszínt keverd el a tojássárgájával, és csorgasd a levesbe. Utána már ne hevítsd, mert összeugrik. Tálaláskor adhatsz hozzá pirított kenyérkockát, vagy megszórhatod petrezselyemmel.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük