Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
A krémleves hidegen és melegen is nagyon zöld, nagyon finom, ráadásul alakbarát finomság.
Még a szkeptikusokat is meggyőzi ez a fantasztikus, zöldségekből készült krémleves, hiszen ízekben gazdag, ráadásul laktató fogás. A tetejére reszelhetsz akár sajtot is, megszórhatod petrezselyemmel, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.

Kertizöldség-krémleves
Hozzávalók
- 20 dkg friss sóska
- 20 dkg friss paraj
- 20 dkg friss csalánlevél
- 10 dkg újhagyma
- 6 dl zöldségalaplé - kocka is lehet
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- 6 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A forró vajon futtasd meg az apróra vágott hagymát. A zölségleveleket tisztítsd meg a száraktól, folyó vízzel mosd át, vágd össze, add a hagymához, és két-három percig párold, amíg össze nem esik.
Öntsd fel a zöldséglevessel és a tejjel, majd forrald pár percig. Húzd le a tűzről, mixerrel pürésítsd finom péppé, és sózd ízlés szerint. A tejszínt keverd el a tojássárgájával, és csorgasd a levesbe. Utána már ne hevítsd, mert összeugrik. Tálaláskor adhatsz hozzá pirított kenyérkockát, vagy megszórhatod petrezselyemmel.
Képek: Getty Images.
