3 hozzávalós, egészséges chips: finom ropogtatnivaló egyenesen a sütőből

Ez a finom és egészséges chips nem krumpliból, hanem zöld levelekből készül.

Kelkáposztachips

Ha szívesen ropogtatsz valamit a tévé előtt, készítsd el ezt az egyszerű és egészséges kelkáposztachipset! A zöld levelekből készülő nasi a krumplis változatnál sokkal egészségesebb, és nagyon könnyű függővé válni tőle. Fodros vagy sima kelt is választhatsz hozzá, mindkettővel jól működik.

Kelkaposztachips

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál tengeri só
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedd leveleire, és mosd meg. A káposztaleveleket teljesen szárítsd meg, hogy egy csepp víz se maradjon rajtuk, és vágd falatnyi szeletekre. Forgasd őket össze sóval, olajjal, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Told 150 fokos sütőbe 20-30 percre. Akkor jó, ha a széle már kezd megbarnulni, de a közepe még enyhén roppan. A kisült kelkáposztachipsek 2-3 napig maradnak frissek és ropogósak.

A tojáslepényt is felturbózhatod kelkáposztával, így még laktatóbb lesz.

Laktató tojáslepény téli kiadásban: sütőtökkel és kelkáposztával dúsítsd

Téli zöldségek omlettbe sütve: a tartalmas, minden jóval megpakolt frittata sütőben készül, és szinte bármivel gazdagítható.

Elolvasom

Kép: SandraKim / Getty Images

Ezt is szeretjük