
Ellenállhatatlanul foszlós kefires pogácsa: hajtogatás nélkül is szép leveles lesz
Ezzel az egyszerű módszerrel hajtogatás nélkül is leveles lesz a kefires pogácsa.


A kefires pogácsa úgy is szép lesz, ha nem hajtogatod előtte. A kefir sokféle édességnek tesz jót, a mélybarna kevert csokitorta is neki köszönheti fantasztikus ízét. Pogácsát számtalan egyéb módon is készíthetsz: a villámgyorstól a hajtogatottig mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
Kefires pogácsa hajtogatás nélkül
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg kefir
- 2.5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 dl langyos tej
A kenéshez:
- 5 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat vedd ki a hűtőből előtte, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. Az élesztőt futtasd fel cukros vízben. A lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, morzsold el a vajjal, majd add hozzá a kefirt és a felfuttatott élesztőt. Jól dolgozd ki, és meleg helyen, letakarva egy óra alatt keleszd a duplájára. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki. Kend meg vajjal, szórd meg reszelt sajttal, és tekerd fel, mint a bejglit. Letakarva keleszd további húsz percig.
A második kelesztési idő után újra nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, a tetejüket kend meg felvert tojással, a sütőt pedig kapcsold be 200 fokra. Amíg a sütő melegszik, hagyd a pogácsákat tovább kelni, majd mérettől függően 10-15 perc alatt süsd őket pirosra.
Ha a hagyományos pogácsára vágysz, készíts krumplis pogit zsírral gyúrva!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept