Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell ropogós panírban: omlós, szaftos marad a hús
Még puhább, omlósabb lesz a csirkemell, ha kefirben pácolod, míg a külseje jó ropogósra sül.

kefires-rantott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a húsleves-rántott hús párosítás a családodnál is nyerő hétvégi fogás, ez az újítás akkor is biztosan tetszeni fog. A fokhagyma és a többi fűszer remek ízt ad húsnak, a kefir pedig segít megőrizni a csirke nedvességtartalmát. Ráadásul nem kell a bundázáshoz tojást sem használnod. 

Kefirben pácolt rántott csirkemell

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl kefir
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. Ha kell, kicsit klopfold ki! A kefirt keverd össze sóval, borssal, nyomd bele a fokhagymát, és szórj hozzá rozmaringot. Rakd bele a húst, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órán át. Pácolást követően a csirkemellet forgasd bele a morzsába, ügyelj, hogy mindenhova kerüljön belőle.
 

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és süsd benne szép aranybarnára a húsokat. Szedd az olajból egy papírtörlőre, majd csepegtesd le róluk a felesleget. 
A fűszervajas kijevi csirkemell is remek alternatíva a hétvégi rántott húsra.

Ezt is szeretjük