Kefirben pácolt csirkecomb - Minden eddiginél omlósabb lesz
Minél tovább pácolod a csirkecombokat, annál ízletesebbek lesznek. Nagyon népszerű fogás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kefirben pácolt csirkecombnak kiemelt helye lesz a családi kedvencek között. Percek alatt összedobod, viszont a pácolási időre szánj néhány órát. Az abbahagyhatatlan finomsághoz párolt zöldséget, salátát, rizst vagy a krumpli bármely változatát kínálhatod.
.

Kefirben pácolt csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 dl kefir
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 teáskanálnyi só
  • 2 fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A combokat mosd meg, és töröld szárazra. Egy műanyag edényben keverd össze a kefirt a sóval, a borssal, a paprikával, az olajjal és a majoránnával, majd nyomd hozzá a fokhagymát. Forgasd bele a húst, és az edényt lefedve hagyd a keverékben állni minimum négy órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, pakold bele a combokat. A maradék pácot öntsd rájuk, és told az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 40-45 percig, közben egyszer fordítsd át őket. Ha a combok puhák, de még nem elég pirosak, vedd magasabb fokozatra a sütőt, és pirítsd még 10-15 percig.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük