Kecskesajtos, padlizsános penne: 30 perc, és eheted is
Ha szereted a mediterrán ízeket, az egyszerű, de isteni kecskesajtos, padlizsános pennét feltétlenül meg kell kóstolnod!


- Az ’50-es évek legendás manökenje nagyon más volt, mint az átlag nő: hosszú, karcsú nyaka miatt imádta a divatszakma »
- A bőr védőrétege bánja, ha így mosol arcot: a túl forró és a hideg víz sem tesz jót »
- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A padlizsán a nyári grillszezon egyik kedvence. Szinte mindenre, így még a legegyszerűbb tésztára is illik. Főleg markáns ízű kecskesajttal párosítva. Grillezve sokkal finomabb a zöldség, jó partnere a fokhagyma és a bazsalikom. Ha van időd, a padlizsánt akár pácolhatod is.
Kecskesajtos, padlizsános penne
Hozzávalók:
- 40 dkg penne
- 1 db padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A páchoz keverd össze egy tálban az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát. A padlizsánokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, és kend be a páclével. Ezt követően rakd grillre, és süsd oldalanként két-két percig. Serpenyőben, kevés olajon is megsütheted.
A tésztát tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg forrástól számítva nyolc-tíz perc alatt. Amikor már nem kemény, de nem is puha, szűrd és csepegtesd le. Rakd hozzá a padlizsánt, a kisebb darabokra vágott kecskesajtot, a bazsalikomot, és locsold meg a maradék páclével vagy olívaolajjal.
A padlizsán nagyon sajtosan, tekercselve, összesütve izgalmas, látványos fogás, és kicsit sem bonyolult.
Még több recept