Kecskesajtos, padlizsános penne: 30 perc, és eheted is
Ha szereted a mediterrán ízeket, az egyszerű, de isteni kecskesajtos, padlizsános pennét feltétlenül meg kell kóstolnod!

padlizsanos-kecskesajtos-penne
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A kockás még mindig sikkes viselet: elképesztően nőies lesz az összhatás, ha így viseled »

Julianne Moore hajszíne ellenállhatatlan: 6 nő, aki nem a szőke mellett döntött, és pont ezzel tűnt ki »

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsán a nyári grillszezon egyik kedvence. Szinte mindenre, így még a legegyszerűbb tésztára is illik. Főleg markáns ízű kecskesajttal párosítva. Grillezve sokkal finomabb a zöldség, jó partnere a fokhagyma és a bazsalikom. Ha van időd, a padlizsánt akár pácolhatod is. 

Kecskesajtos, padlizsános penne

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 1 db padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze egy tálban az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát. A padlizsánokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, és kend be a páclével. Ezt követően rakd grillre, és süsd oldalanként két-két percig. Serpenyőben, kevés olajon is megsütheted. 
 

A tésztát tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg forrástól számítva nyolc-tíz perc alatt. Amikor már nem kemény, de nem is puha, szűrd és csepegtesd le. Rakd hozzá a padlizsánt, a kisebb darabokra vágott kecskesajtot, a bazsalikomot, és locsold meg a maradék páclével vagy olívaolajjal. 
A padlizsán nagyon sajtosan, tekercselve, összesütve izgalmas, látványos fogás, és kicsit sem bonyolult. 

Ezt is szeretjük