Laktató kaszás leves savanyú káposztával és kolbásszal: második fogásra nem is lesz szükség

A kaszás levesbe a húsvétról megmaradt füstölt sonkát és a félretett levét is bátran belefőzheted.

Kaszás leves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A savanyú káposztás, sonkás, kolbászos kaszás leves annyira kiadós, hogy friss kenyérrel tálalva már második fogást sem fogtok kívánni mellé. Mint a legtöbb káposztás ételnek, ennek is jól áll a füstölt íz, amit kolbásszal és sonkával érhetsz el.

Kaszás leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg konzervvörösbab
  • 5 dl sonkalé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 nagy krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál (csípős) fűszerpaprika
  • bors
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát szeleteld fel, és főzd ki. A levét tedd félre. Ha előre lefőzött füstölt levet használsz, ez a lépés elmarad. A kolbászt áztasd hideg vízbe. Tíz perc múlva húzd le a héját, és karikázd fel. Egy lábosban olvassz vajat, pirítsd meg rajta a kolbászt, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre.

 

A visszamaradt szaftos zsiradékon, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, dobd mellé a felaprított fokhagymát is, kevergesd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a fűszerpaprikával. Ha szereted, csípős paprikát is használhatsz hozzá. Add hozzá a meghámozott, felkockázott krumplit, a lecsepegtetett savanyú káposztát és babot, öntsd fel sonkalével és annyi vízzel, hogy jól ellepje. Sózd, borsozd, tedd bele a babérleveleket, és fél óra alatt főzd össze az egészet. Félidőben keverd bele a főtt sonkát és a kisütött kolbászt is. Tálald friss, ropogós kenyérrel.

Ha mégis inkább valami könnyű, frissítő fogásra vágysz, a görög citromos leves a te recepted.

Frissítő, görög citromos leves: könnyed fogás a húsvéti lakomák után

A görögök frissítő levese csirkehússal készül, most azonban egy mentes változatot mutatunk, ami jobban csúszik a nehéz húsvéti fogások után.

Elolvasom

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük