Karfiolos rakott csirkemell fűszeres, tejszínes szószban: az egyik legegyszerűbb tepsis fogás
A karfiolos rakott csirkemell a tejszínnek köszönhetően nem lesz száraz, a piros, nyúlós sajt pedig még étvágygerjesztőbbé teszi.
Nyáron képtelenség betelni a zöldséges ételekkel, a vitaminban gazdag karfiol pedig mindig kapóra jön. Akkor is tervezhetsz vele, ha könnyed rakottast ennél. Csirkével, tejszínnel gazdagítva laktató fogást tehetsz az asztalra, ami ráadásul nem terheli meg a gyomrot.
Karfiolos rakott csirkemell
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 1 fej karfiol
- 15 dkg edami sajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd kisebb kockákra, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd rakd bele a húst, és pirítsd meg minden oldalát 10-12 perc alatt. A karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd hét percig, majd szűrd le, és csepegtesd le.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a karfiolt, majd arra mehet a csirkemell. Öntsd le a préselt fokhagymával, borssal, szerecsendióval összekevert tejszínnel, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.
A karfiol rántva, ropogós bundában is ínycsiklandó ebéd lehet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció