Karfiolos rakott csirkemell fűszeres, tejszínes szószban: az egyik legegyszerűbb tepsis fogás
A karfiolos rakott csirkemell a tejszínnek köszönhetően nem lesz száraz, a piros, nyúlós sajt pedig még étvágygerjesztőbbé teszi.

csirkes-karfiolos-rakottas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron képtelenség betelni a zöldséges ételekkel, a vitaminban gazdag karfiol pedig mindig kapóra jön. Akkor is tervezhetsz vele, ha könnyed rakottast ennél. Csirkével, tejszínnel gazdagítva laktató fogást tehetsz az asztalra, ami ráadásul nem terheli meg a gyomrot. 

Karfiolos rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 fej karfiol
  • 15 dkg edami sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd kisebb kockákra, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd rakd bele a húst, és pirítsd meg minden oldalát 10-12 perc alatt. A karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd hét percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. 
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a karfiolt, majd arra mehet a csirkemell. Öntsd le a préselt fokhagymával, borssal, szerecsendióval összekevert tejszínnel, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. 
A karfiol rántva, ropogós bundában is ínycsiklandó ebéd lehet.

Ezt is szeretjük