Forró, karfiolos édesburgonya-krémleves: szuperegészséges és nagyon finom
Ki ne hagyd az egészséges és laktató édesburgonya-krémlevest! Átmelegít, nem hizlal, és finom!

Forró, karfiolos édesburgonya-krémleves: szuperegészséges és nagyon finom
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűvösebb őszi napokon egy jó adag forró, krémes leves mindig jól jön. Az édesburgonya és a karfiol is szuperélelmiszer, tele vannak értékes összetevővel, feltuningolják a szervezetet, és kevés szénhidrát mellett is tartalmassá teszik az ételt. Sokszor ki lehet fogni akciósan az édesburgonyát, így kevés pénzből is kihozhatod.

Karfiolos édesburgonya-krémleves

Hozzávalók:

  • 5 db édesburgonya
  • 0.5 fej karfiol
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A karfiolt szedd rózsáira, a hagymát pedig pucold meg. Öblítsd le, és rakd a zöldségeket egy lábosba a hagymával együtt, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és morzsold bele a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig.

Ha a zöldségek megpuhulnak, pépesítsd botmixerrel. Nem baj, ha maradnak benne kisebb darabok. Mehet vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor sajt- vagy zöldségchipset, zöldhagymát is kínálhatsz hozzá. 

Képek: Getty Images.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük