Zamatos, sűrű, immunerősítő karfiolleves - Tele mindenféle jóval
Fogyaszd forrón az ízletes karfiollevest, és nemcsak átmelegít, de az egészségedet is támogatod vele!

Zamatos, sűrű, immunerősítő karfiolleves - Tele mindenféle jóval
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha vitaminban gazdag levest készítesz, akkor még az influenzával is könnyebben szembeszállhatsz. Ha pedig már beteg vagy, hamarabb a gyógyulás útjára léphetsz. Ez a karfiolleves olcsó, tartalmas, ízletes, és gyorsan megfő. 

Karfiolleves-recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg karfiol
  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A leveshez a karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A répákat tisztítsd meg, és vágd karikákra, a krumplit kockázd fel. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és a forró vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd három-négy percig. Öntsd fel másfél liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.
Sózd és borsozd ízlés szerint, és főzd közepes lángon körülbelül 20 percig. Rakd hozzá a borsót, és főzd tovább. Amikor már minden puha, szórd meg az apróra vágott petrezselyemmel. Közben kóstold meg, ha kell, még fűszerezhetsz rajta.

Ezt is szeretjük