Zamatos, sűrű, immunerősítő karfiolleves - Tele mindenféle jóval

Fogyaszd forrón az ízletes karfiollevest, és nemcsak átmelegít, de az egészségedet is támogatod vele!

Zamatos, sűrű, immunerősítő karfiolleves - Tele mindenféle jóval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha vitaminban gazdag levest készítesz, akkor még az influenzával is könnyebben szembeszállhatsz. Ha pedig már beteg vagy, hamarabb a gyógyulás útjára léphetsz. Ez a karfiolleves olcsó, tartalmas, ízletes, és gyorsan megfő. 

Karfiolleves-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg karfiol
  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A leveshez a karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A répákat tisztítsd meg, és vágd karikákra, a krumplit kockázd fel. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és a forró vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd három-négy percig. Öntsd fel másfél liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.
Sózd és borsozd ízlés szerint, és főzd közepes lángon körülbelül 20 percig. Rakd hozzá a borsót, és főzd tovább. Amikor már minden puha, szórd meg az apróra vágott petrezselyemmel. Közben kóstold meg, ha kell, még fűszerezhetsz rajta.

Ezt is szeretjük