Zamatos, sűrű, immunerősítő karfiolleves - Tele mindenféle jóval
Fogyaszd forrón az ízletes karfiollevest, és nemcsak átmelegít, de az egészségedet is támogatod vele!
Ha vitaminban gazdag levest készítesz, akkor még az influenzával is könnyebben szembeszállhatsz. Ha pedig már beteg vagy, hamarabb a gyógyulás útjára léphetsz. Ez a karfiolleves olcsó, tartalmas, ízletes, és gyorsan megfő.

Karfiolleves-recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg karfiol
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 1 bögre borsó
- 4 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
Elkészítés:
A leveshez a karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A répákat tisztítsd meg, és vágd karikákra, a krumplit kockázd fel. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és a forró vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd három-négy percig. Öntsd fel másfél liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.
Sózd és borsozd ízlés szerint, és főzd közepes lángon körülbelül 20 percig. Rakd hozzá a borsót, és főzd tovább. Amikor már minden puha, szórd meg az apróra vágott petrezselyemmel. Közben kóstold meg, ha kell, még fűszerezhetsz rajta.
