Fűszeres sörtésztában sült karfiol: joghurtos mártogatóssal az igazi
Roppanós sörtésztában a karfiol legalább olyan jó, mint panírban sütve. A mártogatóst se hagyd ki!

karfiol-sortesztaban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha épp könnyebb, zöldséges ételekre vágysz, a karfiol bármilyen formában remek választás. Ilyenkor is egyszerűen hozzájutsz, és sörtésztában sütve igazán izgalmas. A fokhagymás, joghurtos mártogatós pedig különösen jól megy hozzá.

Karfiol sörtésztában

Hozzávalók:

A sörtésztás karfiolhoz

  • 1 fej karfiol
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2.5 dl sör
  • 1 kávéskanál
  • bors
  • olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

  • 1 kis pohár joghurt
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, laposra is vághatod, mosd meg, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd hét percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá. Egy másik edényben keverd össze a 20 deka lisztet, a sót, a tojások sárgáját és a sört, majd óvatosan dolgozd hozzá a habot.  

A karfiolt fűszerezd sóval, borssal, és forgasd meg előbb a lisztben, majd a sörtésztában. Rakd a zöldségeket bő, forró olajba, és süsd aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. A mártogatóshoz keverd össze a joghurtot, a majonézt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, tehetsz hozzá zöldfűszert is, majd a karfiollal együtt kínáld. 
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.

Ezt is szeretjük